Kleinschalig wonen Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Kleinschalige woningen

In de Hanzeborg zijn kleinschalige woningen voor ouderen met dementie.

Er zijn in totaal vier groepswoningen voor elk zes bewoners. Iedere bewoner heeft de beschikking over een eigen zit/slaapkamer en gezamenlijk is er een grote woonkamer met open keuken. Door de huiselijke situatie is het voor de bewoners mogelijk om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Juist de kleinschaligheid maakt dat er optimaal aandacht is voor de bewoners.

hanzeborg kamer

Open woningen door camouflage

De kleinschalige woningen samen vormen geen gesloten afdeling; om toch een veilige omgeving te creëren zijn de toegangsdeuren gecamoufleerd, bijvoorbeeld als bushokje. Ook is de gang waar de woningen op uit komen vorm gegeven als een woonbuurt en is er een bushalte aanwezig met een bankje waar de mensen even kunnen gaan zitten. Eventueel dwaal- of wegloopgedrag wordt op deze manier vriendelijk opgevangen.

Kleinschalige woningen Hanzeborg  Kleinschalig wonen Woonzorg Flevoland

Veilig, herkenbaar en huiselijk

De kleinschalige woningen vormen een veilige, herkenbare en huiselijke omgeving. De zorg, het dagelijks leven en het huishouden vinden in de woning plaats. Dit biedt herkenning en het lijkt een beetje op het gezin zoals het vroeger was. De familie is altijd welkom en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de dagelijkse bezigheden.

Meer informatie over kleinschalig wonen in de Hanzeborg?

Heeft u vragen over kleinschalig wonen in de Hanzeborg? Dan kunt het beste contact opnemen met onze zorgadviseurs. Wij helpen u graag verder!

Terug naar de Hanzeborg

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8