Laatste dag ontmoetingssteiger bij De Uiterton

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

De ontmoetingssteiger bij woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad, heeft sinds eind april vele malen voor een waardevol weerzien tussen bewoners en naasten gezorgd. Vanwege de verdere versoepeling van de bezoekregeling, was woensdag 24 juni jl. de laatste dag waarop de steiger dienst deed.

De bezoekregeling werd eind mei al verruimd, maar Woonzorg Flevoland koos ervoor de steiger langer te laten staan omdat er de eerste weken maar één vaste bezoeker, één keer per week langs kon komen. De tijdsverlenging van de steiger bood andere bezoekers de kans op overige momenten toch bij bewoners langs te gaan.

Woonzorg Flevoland bedankte Van Wijnen en Boels Rental tijdens het afbreekmoment van de steiger. Met cadeaus, een spandoek en applaus toonde zorgmedewerkers hun waardering voor de inzet van de bouwbedrijven. Zij maakten werkelijkheid van de wens om de fysieke afstand tijdens de ‘lockdown’ te verkleinen en zorgden voor materiaal en opbouw. De steiger werd hierna direct in gebruik genomen en leidde sindsdien tot emotionele ontmoetingen. Vrijwilliger Alex March was regelmatig bij deze momenten: “Tijdens de ontmoetingen heb ik allerlei emoties vanaf de zijlijn gezien en gevoeld. Daarbij zag ik de grote waarde van dit initiatief. Iemand noemde de steiger de levenslijn tussen zijn vader en familie. Zo bijzonder.”

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering