maarten van der Weijden in zwembad Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Maarten van der Weijden zwemt in zwembad Hanzeborg voor Week van Zorg en Welzijn

Vandaag start de week van zorg&welzijn. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van deze week en verzorgt de officiële kick off. Hij gaat op 14 zorg- en/of welzijnslocaties zwemmen, op elke locatie 1 uur.

In Flevoland duikt hij in het zwembad van woonzorglocatie Hanzeborg in Lelystad. Totaal is hij 36 uur bezig met deze wereldrecordpoging, en vraagt daarmee tegelijk aandacht voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen mensen die werken in de sector. “Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om deze wereldrecordpoging te behalen”, aldus Van der Weijden.

We willen je van harte uitnodigen om bij deze opening aanwezig te zijn. Maarten komt om 18.00 uur aan in Hanzeborg. Daar wordt hij ontvangen voor John Bos en Peter de Vreede (directeur CMO Flevoland). Om 18.15 uur geeft Maarten het startsein voor de week en zal hij zich klaar gaan maken om 30 minuten te zwemmen. Je kunt Maarten ook volgen via Facebook live. Om 19.00 uur zal hij zijn reis naar het volgende zwembad voortzetten.

Over ambassadeur Maarten van der Weijden

“Vorig jaar ben ik met veel plezier ambassadeur geweest voor de Week van Zorg en Welzijn. Ik heb een kijkje mogen nemen achter de schermen bij zorg en welzijn en heb gezien dat daar met enorm veel passie wordt gewerkt. Ik heb de kennis en kunde van de zorgprofessionals zelf ook mogen ervaren in de tijd dat ik kanker had. Ik was in goede handen en dat gaf mij vertrouwen in mijn herstelproces. Ik ben daar heel dankbaar voor.” Van der Weijden wil graag het belang van die goede zorg en dienstverlening voor de maatschappij benadrukken. “We leven in een maakbare wereld waarin we allemaal kunnen doen wat we willen. Maar als je ziek wordt en je hebt hulp nodig merk je pas echt dat hulp krijgen niet iets vanzelfsprekends is. Ik ben erg blij en trots dat ik ook in 2018 weer ambassadeur voor deze sector mag zijn”.

Doorzetters

Maarten van der Weijden is een echte doorzetter. Afgelopen weekend zwom hij nog van Amsterdam naar Rotterdam. In totaal legde hij meer dan 80 kilometer zwemmend af. Maar zoals hij het zelf zegt: ‘De echte doorzetters zitten in de zorg. Ik hoop dat zorgprofessionals en het grote publiek tijdens deze Week elkaar ontmoeten om zo een beter beeld te krijgen van de vele mogelijkheden die de sector te bieden heeft en kennis die we in pacht hebben.’

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8