Mantelzorgwaardering 2019

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Mantelzorgers in Almere en Lelystad kunnen een mantelzorgwaardering aanvragen. In Almere kan dit tot en met 30 september en in Lelystad tot en met 31 oktober.

Almere
Net als in eerdere jaren, bestaat de waardering in 2019 uit een gezellige activiteit voor jonge mantelzorgers (tot 18 jaar, peildatum 1 oktober 2019). De activiteit voor jonge mantelzorgers van 4 tot 12 jaar is anders dan die voor de 12- tot 18-jarigen. Op die manier sluit de waardering zo goed mogelijk aan bij de interesses van de kinderen en jongeren. Voor volwassenen bestaat de mantelzorgwaardering uit een VVV-cadeaukaart. De waarde is afhankelijk van het aantal mantelzorgers dat in aanmerking komt voor de waardering.  De gemeente Almere stelt de mantelzorgwaardering open voor alle mantelzorgers in Almere. Er is geen limiet aan het aantal mantelzorgwaarderingen dat wordt uitgegeven. Kijk voor tips en voorwaarden op https://wijkteams.almere.nl/ondersteuning-zoeken/mantelzorg/mantelzorgwaardering/ Aanvragen kan tot en met 30 september.

Lelystad
De gemeente Lelystad waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt mantelzorgers ieder jaar de Mantelzorgwaardering aan. Deze is jaarlijks tot en met 31 oktober aan te vragen. De aanvraag dient u online in. Welzijn Lelystad verzorgt de beoordeling en toekenning van de Mantelzorgwaardering.

De Mantelzorgwaardering wordt in twee vormen aangeboden:

  • Mantelzorgwaardering in de vorm van de Lelypas
    De mantelzorger ontvangt een vouchercode waarmee een (nieuwe of bestaande) Lelypas opgewaardeerd kan worden met een maximaal bedrag van € 200,-.
  • Mantelzorgwaardering in de vorm van een geldbedrag
    De mantelzorger ontvangt een bedrag van maximaal € 180,00 om vrij te besteden. Het geldbedrag wordt in december overgemaakt.

Kijk voor tips en voorwaarden op https://www.lelystad.nl/mantelzorgwaardering.

 

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8