Max (14) een dag de baas van woonzorglocatie Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Normaal gesproken gaat de veertienjarige Max Godschalk elke dag naar school en hockeyt hij in team B1 van hockeyclub MHC Lelystad. Maar op donderdag 24 januari 2019 ziet het leven van Max er voor een dag heel anders uit. Dan gaat hij aan het werk als directeur van woonzorglocatie Hanzeborg van Woonzorg Flevoland in Lelystad.

Voor één dag de baas

Max Godschalk zit in 3VMBO-TL op het SGL in Lelystad en is 24 januari ‘Baas van Morgen’. Samen met ruim 200 andere kinderen neemt hij voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en politici. “Ik ben erg benieuwd hoe het is om de baas van Hanzeborg te zijn. Het is een grote locatie, waar veel mensen wonen en werken, dus er gebeurt vast een hoop op een dag”, vertelt Max.

Tevredenheidsonderzoek onder bewoners Hanzeborg

Directeur Liselotte Klijn heeft Max gevraagd een tevredenheidsonderzoek te uit te voeren, aangezien een directeur van een woonzorglocatie als taak heeft om het leven van de bewoners en medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken. Tijdens een spreekuur inventariseert Max bij bewoners en zorgpersoneel wat het wonen en werken in Hanzeborg zo prettig maakt, en of er nog wensen zijn. Zijn bevindingen presenteert de directeur ad interim later aan Liselotte Klijn en andere managers.

Een frisse blik op de woonzorgorganisatie

Liselotte is erg benieuwd naar de uitkomsten van Max’ onderzoek. “Max kijkt natuurlijk met een frisse blik naar Hanzeborg. Hij is jong en heeft nog geen achtergrondkennis en stelt daarom alle vragen die in hem op komen. En aan hem vertellen de bewoners waarschijnlijk weer andere dingen dan aan mij. Ik hoop ook dat hij na donderdag een positief beeld heeft van werken in de zorg.”

JINC Baas van Morgen

Baas van Morgen wordt georganiseerd door JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Naast woonzorgorganisatie Woonzorg Flevoland doen onder meer Rabobank, de Politie en Mitsubishi mee.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering