Muziek in de Polder concert: hoogtepunt na een jaar samen zingen

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Afgelopen zaterdag was het zover: het optreden van bewoners en omwonenden Hanzeborg in de theaterzaal van de Kubus. Een gezellige sfeer, goed gevulde zaal en een zichtbaar genietend koor. ‘Dit concert was het hoogtepunt van een jaar samen zingen met elkaar’, vertelt projectleider Cobie Uilenreef van Woonzorg Flevoland enthousiast.

Sinds vorig jaar zingt de groep elke woensdagmiddag samen met orkestleider Gerard Poot van Kunst- en Cultuurcentrum de Kubus. Het plezier van samen muziek maken stond voorop. Het muzikale feestje van afgelopen zaterdag was voor iedereen de kers op de taart na deze bijzondere repetitieperiode. Vrijwillige muzikanten (piano, blokfluit, dwarsfluit, klarinet en viool) verzorgden de instrumentale ondersteuning en het kinderkoor van basisschool de Kring uit Lelystad trad ook op. Achter het koor hing een groot scherm waarop de songteksten meeliepen voor bezoekers in de zaal.

Muziek in de Polder

Kubus en Woonzorg Flevoland werken samen aan het tweejarig project ‘Muziek in de Polder’. Hiervoor kregen zij subsidie van Het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dirigent Gerard werkte al eerder met ouderen, onder meer in het project Age Friendly Cultural City Lelystad. Hiermee wil Kubus ouderen laten genieten van de culturele mogelijkheden die Lelystad kent. Een leven lang kunst en cultuur! ‘Ouderen vinden het fijn om samen muziek te maken. Het is vooral heel gezellig, omdat je samen met anderen bent en je je hierdoor minder eenzaam voelt.’

De bewoners van Hanzeborg gaan door met samen zingen. Goed nieuws voor de bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum De Uiterton: ook hier worden vanaf september 2022 muziekmiddagen gehouden. ‘Mensen uit de omliggende wijken zijn van harte welkom om met ons mee te doen’, besluit Cobie Uilenreef.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstlink Flevoland.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering