Muziek in de Polder zorgt voor positieve impact op welzijn

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Iedere week genieten bewoners van woonzorglocaties Hanzeborg en De Uiterton in Lelystad van samen muziek maken. De activiteiten onder de noemer ‘Muziek in de Polder’ dragen bij aan hun welzijn en zijn inmiddels een begrip geworden voor Woonzorg Flevoland en Kunst- en Cultuurcentrum de Kubus. Momenteel wordt er volop gerepeteerd voor het eindoptreden in juli.

Welzijn stimuleren

Samen muziek maken was een wens van Hanzeborg bewoners die vanaf september 2021 in vervulling is gaan, dankzij subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Actief bezig zijn met muziek draagt bij aan positieve gevoelens en het verminderen van eenzaamheid. Het stimuleert het welzijn van ouderen en het is een manier om talent te (her)ontdekken, hoe oud iemand ook is.

Jong en oud samen

De muzikale activiteiten zijn vorig jaar uitgebreid naar woonzorglocatie De Uiterton. Woonzorg Flevoland en de Kubus zetten zich samen met veel plezier in om bewoners muzikaal te activeren en daarmee te investeren in hun mentaal welbevinden. Dirigenten Gerard Poot en Rohan Poldervaart zijn inmiddels bekende gezichten in de woonzorglocaties en maken samen met de mensen een reis door de muziekstukken.

Jong en oud(er) komen al gedurende het hele project samen. Tijdens de repetities en optredens zijn er jongeren van Challenge Up (Welzijn Lelystad) aanwezig om de bewoners te begeleiden. Daarnaast dragen kinderen van basisschool Laetare een muzikaal steentje bij tijdens aankomend optreden.

Muzikale afsluiting

Zaterdag 1 juli 2023 schitteren de koren van de woonzorglocaties op het podium van de Kubus. Het opgebouwde repertoire wordt dan ten gehore gebracht aan familie, vrienden en andere geïnteresseerden en betrokkenen. De optredens worden gezien als afsluiting van het project Muziek in de Polder. Al denken we na over het structureel opnemen van de muzikale activiteiten in het dagbestedingsaanbod van Woonzorg Flevoland.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering