Na Emmeloord ook tijdelijke zorglocatie voor corona-patiënten in Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

In een leegstaand deel van ziekenhuis St. Jansdal in Lelystad worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een tijdelijke zorglocatie voor corona-patiënten. In Emmeloord staan in een dergelijke locatie al 24 bedden gereed voor eventuele opname van patiënten. Mocht het beschikbaar stellen van extra bedden in Lelystad nodig zijn, dan zal dat gefaseerd verlopen.

St. Jansdal Lelystad, Woonzorg Flevoland, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Coloriet, Icare, Talma-Urk, Zorggroep Almere en CMO Flevoland hebben de handen ineen geslagen om de vleugel van het St. Jansdal hiervoor geschikt te maken, in te richten en te voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen, testmateriaal. Er is dringend behoefte aan zorgpersoneel voor deze tijdelijke opvang. Mensen met een zorgachtergrond die komende tijd beschikbaar zijn, kunnen zich nog steeds melden bij CMO Flevoland die vraag en aanbod coördineert.

De tijdelijke zogeheten Covid19-units worden voorbereid voor patiënten die na corona-infectie geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben, maar nog niet zelfredzaam genoeg zijn om naar huis te kunnen. Ook patiënten met corona die niet naar het ziekenhuis hoeven maar wel intensieve zorg nodig hebben, worden hier verzorgd. Door deze unit in te richten worden zowel ziekenhuizen, verpleeghuizen én thuiszorg ondersteund.

Door nu te zorgen voor extra bedden kan er op korte termijn versneld uitstroom uit de ziekenhuizen plaatsvinden waardoor daar ook weer plek vrijkomt voor nieuwe corona-patiënten. Daarnaast doen alle thuiszorgorganisaties er alles aan om waar mogelijk corona-patiënten ook thuis de benodigde zorg te bieden. “We zijn erg blij dat er door snelle en goede samenwerking van alle zorgorganisaties in Emmeloord een unit open is gegaan en we waar nodig ook in Lelystad snel kunnen starten”, aldus John Bos van Woonzorg Flevoland.

De locatie in Lelystad is ingericht en kan indien nodig binnen 24 tot 48 uur operationeel zijn. GGD/GHOR Flevoland coördineert en ondersteunt deze tijdelijke zorgfaciliteiten.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8