Nachtdienst in pyjama

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Collega’s van de nachtdienst De Uiterton, nachtdienst VHT en nachtdienst thuiszorg Parkzijde hebben onlangs een nachtdienst in pyjama gedraaid. Het was een experiment dat al eerder elders in het land is uitgevoerd.

Het werken in pyjama leverde veel verschillende reacties op. De meneer van de wasserij die gevraagd werd om de foto te maken: “Ik kom hier al heel veel jaren, maar dit is het meest aparte dat ik heb meegemaakt…”. De bewoners die al sliepen hadden niets door, maar van de bewoners die nog wakker waren kregen de collega’s leuke en grappige opmerkingen: “Je bent nu echt nachtzuster”, “Gaat het wel goed met jou?” of “Slaap lekker zuster”. Voor de deelnemende collega’s was het een hele positieve ervaring, die zeker voor herhaling vatbaar is op Kleinschalig Wonen.

Het idee om in de zorg voor mensen met dementie ’s nachts nachtkleding te dragen is gelanceerd door Savant-zorg. Het doel van dit experiment is de bewoners er op een natuurlijke manier aan herinneren dat het nacht is en zo bijdragen aan hun nachtrust.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8