Nationale Diabetesweek 2019: gratis glucosetest én bloeddrukmeting bij Woonzorg Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Op donderdag 14 en vrijdag 15 november kunnen cliënten, bezoekers en andere belangstellenden gratis hun glucosegehalte in hun bloed laten testen én gratis hun bloeddruk laten meten bij Woonzorg Flevoland. 

Met de gratis test wil Nicole Versteeg (Praktijk coach & Diabetesverpleegkundige bij Woonzorg Flevoland) aandacht vragen voor het groeiend aantal mensen met een vorm van diabetes. In Nederland hebben momenteel ruim 1 miljoen mensen diabetes. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren blijft toenemen. Dit geldt vooral voor diabetes type 2.

Belang van de test

Vorig jaar nam Woonzorg Flevoland ook glucosetesten af in Hanzeborg en De Uiterton. Hieruit bleek dat ruim 23% van de deelnemers die een glucosetest hadden laten afnemen een verhoogde glucosewaarde had. “Diabetes kan op korte en op lange termijn voor ernstige lichamelijke complicaties zorgen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk met een behandeling te starten als je diabetes hebt!”

Informatiestand

Naast de gratis testen zijn er ook verschillende zorgdisciplines aanwezig om bezoekers te voorzien van informatie over diabetes. Onder andere Diabetes Vereniging Nederland en een diëtiste van Woonzorg Flevoland staan klaar om vragen te beantwoorden.

Hoe gaat het in zijn werk?

“Deelname is gratis, en gebeurt anoniem”, vertelt Nicole Versteeg. ”Om de glucosetest af te nemen is één druppeltje bloed nodig, dit gebeurt door middel van een vingerprik. De glucose uitslag volgt na vijf seconden. De waarde geeft de hoeveelheid glucose aan in het bloed die op dat moment gemeten is. Deze wordt op schrift meegegeven (zgn. ‘stoplichtkaartje’) en aan de hand van de uitslag krijgt u advies.” Bij een gestoorde of verhoogde glucosewaarde, wordt u doorverwezen naar de huisarts.

Bij een hoge glucosewaarde zal de diabetesverpleegkundige van Woonzorg Flevoland met u overleggen wat betreft het maken van een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner op korte termijn.

Kom langs op één van onze locaties!

Hanzeborg                                                                                    De Uiterton

Donderdag 14 november                                                           Vrijdag 15 november
10.00 tot 13:00 uur                                                                     10:00 tot 13.00 uur

In de centrale hal                                                                        In het restaurant

 

   

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering