Nieuw terras woonzorglocatie Hanzeborg geopend

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Het was een langgekoesterde wens van veel bewoners: een fijn terras waar je kunt genieten van de zon. En vandaag was het eindelijk zo ver: het nieuwe terras van woonzorglocatie Hanzeborg aan de Koningsbergenstraat in Lelystad werd vandaag feestelijk geopend.

Aan mevrouw de Hon de eer om ‘het lint’ door te knippen en het terrasseizoen van de woonzorglocatie officieel te openen. “Ik heb heel lang gepleit voor een terras. De bankjes die er stonden nodigden niet uit om te gaan zitten en daarom zat er nooit iemand. Ik zit graag buiten, binnen zitten kan de hele winter nog.” Mevrouw de Hon heeft er een belangrijke taak bij, ze verzorgt de planten in de plantenbakken. Na het doorknippen van het lint had mevrouw de Hon nog wel een vriendelijk, doch dringend verzoek aan de zonaanbidders: géén peuken in de plantenbakken. Directeur Liselotte Klijn spreekt over een langgekoesterde wens die in vervulling gaat. “Ik ben erg blij dat het terras er is. Ik heb dit weer besteld tot diep in september.”

Het terras werd direct in gebruik genomen door een veertigtal bewoners, die ondertussen werden voorzien van verse smoothies en bitterballen: échte terrasversnaperingen. Een meneer verzucht: “Wat zit ik hier lekker in het zonnetje. Ik word gewoon bruin!”. De aankleding met plantjes valt bij een bewoonster in de smaak: “Die bloemetjes vind ik zo leuk. Het ziet er heel gezellig uit.”

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering