Nieuwe COVID-unit geopend in Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland heeft per donderdag 5 november jl. een nieuwe COVID-unit geopend om de zorg in ziekenhuizen te ontlasten. De unit is ingericht in een aparte vleugel van woonzorglocatie De Uiterton in Lelystad. Normaliter zit hier het Eerstelijnsverblijf van Woonzorg Flevoland waar mensen verblijven die kortdurende zorg nodig hebben. Voor deze mensen is nu een plek elders binnen onze locaties geregeld.

De COVID-unit biedt plaats aan 13 corona patiënten die vanuit het ziekenhuis nog niet naar huis kunnen omdat zij langer moeten herstellen.

Het personeel van de betreffende afdeling heeft tijdens de eerste golf al ervaring opgedaan in het leveren van zorg aan coronapatiënten en is dus goed voorbereid. Hoelang de COVID-unit nodig is, is nog niet duidelijk. Dit is afhankelijk van de corona ontwikkelingen en de druk op de ziekenhuizen.

Lees meer in het nieuwsbericht van Omroep Flevoland

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering