Nieuwe regionale samenwerking specialist ouderengeneeskunde en huisarts

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Sandra Balk, specialist ouderengeneeskunde (SO) bij Woonzorg Flevoland vertelde in de radio-uitzending van Omroep Flevoland over een nieuwe samenwerking tussen haar discipline en huisartsen in de regio. Voortgekomen uit een succesvolle pilot om de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren.

Door de vergrijzing neemt het aantal zorgvragen van ouderen in de thuissituatie toe. Deze vaak complexe vragen komen meestal direct bij de huisarts terecht. De eerstelijnszorg wordt hierdoor extra belast. Om kwetsbare ouderen beter in beeld te hebben en hen de juiste zorg te bieden, is er in 2023 een pilot gestart voor intensievere samenwerking tussen huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Deze succesvolle pilot is overgegaan in een win-win situatie en structurele samenwerking in de regio.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiƫntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering