Nieuwe samenwerking met voedingsleverancier Distrivers

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Om de welzijns- en gezondheidsvisie van Woonzorg Flevoland nog beter in praktijk te brengen, zijn wij per 1 juli een samenwerking aangegaan met voedingsleverancier Distrivers.

Maaltijden serveren die het verschil maken en voor een beleving bij bewoners en medewerkers zorgen, dat is de ambitie van Woonzorg Flevoland. “Mensen echt laten participeren aan het eetmoment is belangrijk. Wij streven naar het aanbieden van maaltijden passend bij onze organisatie en die bijdragen aan een vitale en zinvolle dag. Dit doen we met lekker, vertrouwd, gezond, duurzaam, ambachtelijk en vers bereid eten voor bewoners en medewerkers van alle achtergronden en met eigen voorkeuren”, aldus Barteld Oppers, manager Gastvrijheid en Welzijn bij Woonzorg Flevoland.

Onze maaltijden worden elke dag vers bereid en geserveerd door trotse medewerkers die begaan zijn met hun vak en de bewoners. Samenwerken met een nieuwe leverancier komt voort uit de ambitie om nog beter aan te sluiten op individuele wensen van bewoners en personeel. Distrivers, in 1925 voortgekomen uit ambachtelijke Slagerij Van der Zee, gaat de zorgorganisatie hierin bijstaan.“Distrivers stelt de bewoners centraal. Zij weten dat een goede maaltijd bijdraagt aan het mentale en fysieke welbevinden en dat regelmatig eten structuur biedt aan het leven. Samen gaan wij voor het lekkerste eten”, aldus Oppers.

De nieuwe invulling van het voedingsbeleid gaat gepaard met een aantal veranderingen. “We gaan van twee dagmenu’s naar een vertrouwde menukaart én een gezond en duurzaam ‘Flevolands vers menu’. Dit menu wordt in september 2020 geïntroduceerd en vooraf kunnen bewoners via een proeverij alvast kennis maken met de gerechten. Daarnaast wordt het Grand Café op de woonzorglocaties ingericht rondom het thema ‘vitaliteit’ en gaan we van twee keukens op verschillende locaties naar één centrale keuken in de Hanzeborg. We zetten ook een multidisciplinair team in dat zorgt voor de vertaling van de organisatie-en voedingsvisie naar de dagelijkse praktijk”.

De culinair adviseur van Distrivers gaat workshops voor medewerkers van Woonzorg Flevoland organiseren om hen inspiratie en handvatten te geven voor het creëren van een optimale maaltijdbeleving.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering