Ontmoetingssteiger brengt bewoners Uiterton in contact met naasten

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Bij woonzorgcentrum De Uiterton is een bouwsteiger geplaatst om bewoners van de afdeling Kleinschalig Wonen en hun naasten dichterbij elkaar te brengen. Dit initiatief is speciaal voor de zogeheten cohortafdelingen waar mensen verblijven die besmet zijn met het coronavirus. Zij mogen niet van de afdeling af en komen daardoor nauwelijks in contact met hun dierbaren. De ontmoetingssteiger brengt hier verandering in en heeft afgelopen week al geleid tot meerdere waardevolle momenten.

Woonzorg Flevoland heeft in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen Lelystad en Boels Rental in korte tijd het idee omgezet tot actie. Wij zijn blij met de hulp die wordt geboden in deze moeilijke tijd. Familieleden en naasten kunnen met zorgmedewerkers een afspraak maken om op hoog bezoek te gaan naar de balkons waar zij bewoners na weken weer fysiek kunnen zien. De weken zonder contact met familie is zwaar geweest. Het bezoek via de ontmoetingssteiger was emotioneel; er klonken vreugdekreten en bewoners knapten er zichtbaar van op. Dat was heel fijn om te zien”, aldus Liselotte Klijn, directeur Wonen en Zorg.

Van Wijnen heeft de steiger aangekleed met een doek met een tekst. Nina Nomden, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad: De boodschap ‘wij danken de helden van de zorg!’ is gericht aan het zorgpersoneel van De Uiterton maar uiteraard algemeen bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg en die sinds de coronacrisis extra stappen heeft gezet, op welke manier dan ook. ‘

Woonzorg Flevoland probeert bewoners en naasten extra te ondersteunen in deze moeilijke tijd waarin het gemis meer dan ooit voelbaar is. Zolang de maatregelen nog gelden en de locaties gesloten blijven, bieden we op andere locaties de mogelijkheid tot videobellen en contact via een zogeheten ontmoetingsraam.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering