Orkestleden gezocht voor uniek muziekproject Kubus en Woonzorg Flevoland!

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Samen muziek maken. Dat is een grote wens van bewoners van woonzorglocatie Hanzeborg. Die wens gaat in vervulling met het tweejarig project Muziek maken in de Polder. Een samenwerking van Kunst- en Cultuurcentrum de Kubus en Woonzorg Flevoland. Op 9 juli staan de bewoners op het podium in de Kubus. ‘We zoeken nog muzikanten voor het orkest’, vertelt orkestleider Gerard Poot.

Gerard is sinds september 2021 iedere woensdagmiddag in de Hanzeborg te vinden om samen met bewoners te zingen en te repeteren voor het optreden. ‘Er komen iedere week steevast zo’n 40 bewoners langs. Alle bewoners van Woonzorg Flevoland – of mensen in de omgeving – die mee willen doen zijn welkom! Ook als ze alleen willen luisteren en genieten van de muziek’, vertelt de orkestleider.

De muziekmiddag is iedere woensdag tussen 13.30 en 15.00 uur in Plein 201 in de Hanzeborg. ‘De deuren gaan om 13.30 uur open, de laatste mensen druppelen rond 14.00 uur binnen. In dat uurtje zingen we, drinken we koffie en praten we met elkaar. Het is vooral gewoon heel gezellig’, zegt Gerard. De eerste reacties op het project waren positief. Bewoners gaven aan het heel fijn te vinden om samen te zingen en muziek te maken.

Muzikanten gezocht voor concert

Het project krijgt twee jaar lang subsidie van Het Fonds voor Cultuurparticipatie. ‘We zijn hier ontzettend blij mee. Samen muziek maken is een grote wens van veel van onze bewoners’, vertelt John Bos voorzitter van Woonzorg Flevoland. Directeur-bestuurder van Stichting de Kubus Alex van Zijl zegt: ‘De Kubus wil kunst en cultuur inzetten als middel om talent verder te ontwikkelen hoe oud iemand ook is. Hoe mooi is het om op zoek te gaan naar je talent als je bijvoorbeeld boven de 70 of zelfs 80 bent?’

Gerard oefent met de bewoners voor het concert dat op 9 juli wordt gegeven in de Kubus. Om de zangers en zangeressen tijdens het concert muzikaal te begeleiden, zoekt hij nog orkestleden die een instrument bespelen. Iedereen is welkom, of je nu fluit, gitaar, viool of een ander instrument bespeelt.

Opgeven als orkestlid

‘Ik denk dat dit concept een uniek kijkje biedt in hoe wij werken met de ouderen tijdens de zangsessies. Wat je straks bij ons op het toneel ziet is geen gelikt concert. Het gaat ons vooral om de gezelligheid en het plezier waar we iedereen in mee willen nemen. Dat wordt gewaardeerd door de bewoners.’

Voor het concert zijn nog orkestleden nodig. Muzikanten die de bewoners van Hanzeborg het concert van hun leven willen geven, kunnen zich opgeven via info@dekubuslelystad.nl. Je kunt ook naar een repetitie in Hanzeborg komen om de sfeer te proeven en de bewoners alvast een beetje te leren kennen.

 

Nieuwsbericht augustus 2021 Muziek in de Polder

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering