Over het tijdelijk verblijf Getijde bij Omroep Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Strategisch adviseur Marco Seldentuis heeft samen met directeur van Getijde Paula Roorda bij Omroep Flevoland verteld over de opening van het tijdelijk verblijf Getijde in Lelystad. Getijde is maandag geopend.

Getijde is een tijdelijk verblijf, dat is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen woonzorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland en ziekenhuis St Jansdal. Het doel van Getijde is de ouderenzorg toekomstbestendig houden en kwetsbare ouderen en chronisch zieken de best mogelijke zorg bieden in Flevoland. Kwetsbare ouderen en chronisch zieken zijn welkom als ze 24/7 zorg nodig hebben en (nog) nergens anders heen kunnen.

Marco: “Wij zagen in het zorglandschap dat er een gat was. De spoedeisende hulp van het ziekenhuis liep vol met mensen die geen medisch specialistische zorg nodig hebben. Er was een plek nodig waar mensen niet gelijk naar de spoedeisende hulp gaan, maar wel hulp krijgen. Omdat zij ook niet thuis kunnen blijven, omdat er medische ondersteuning nodig is.” Een dergelijk verblijf was er nog niet, vertelde Paula. “Vandaar dat wij de handen ineen hebben geslagen en deze afdeling geopend hebben.”

Getijde moet bijdragen aan langer thuiswonen. “Mensen kunnen bij Getijde tot rust komen en aansterken, zodat zij weer naar huis kunnen en langer thuis kunnen blijven wonen. Op deze manier blijft de zorg voor de wijkverpleging ook behapbaar.” En ook voor huisartsen, voegt Paula toe. “Huisartsen zijn ook erg druk. Voor deze groep cliënten zitten zij regelmatig met de handen in het haar. De huisarts vraagt zich af waar deze cliënt naartoe moet. En daar is deze afdeling ook een mooie oplossing voor.”

Bekijk het interview terug via onderstaand filmpje:

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering