Robin (17) en meneer Jandroep (90) zijn maatjes

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Robin Ubabukoh is 17 jaar en maatje van meneer Jandroep (90), die in de Hanzeborg woont. Elke dinsdagmiddag komt Robin, die in zijn examenjaar van het VWO zit, na school naar meneer Jandroep. Ze praten over sport of kijken tv. “Soms wandelen we samen naar de stad. Dat zijn voor mij mooie momenten,” vertelt meneer Jandroep.

Meneer Jandroep voelde zich alleen, en daarom werd er een maatje voor hem gezocht. “Ik was heel benieuwd wie ze gevonden hadden. Jongeren van nu respecteren vaak niemand, maar voor Robin geldt dat niet. Robin en ik voelden elkaar direct aan. We begrijpen elkaar en denken hetzelfde over dingen. Ik ben de hele dag alleen. Dus ik vind het fijn dat ik iemand heb om mee te praten. Met Robin bespreek ik ook dingen die ik niet met mijn dochters bespreek. Voor hen is het ook fijn dat ik Robin heb, ze maken zich minder zorgen over of ik me niet alleen voel.”

Een favoriet gespreksonderwerp is voetbal, vertelt Robin. “We bespreken de voetbaluitslagen en de wedstrijden die gaan komen. We zijn beiden voor Ajax, dus dat komt goed uit. Verder hebben we het ook over andere sporten of over vroeger. Dan vertelt meneer Jandroep verhalen over zijn bokscarrière.” Robin wilde al een tijd vrijwilligerswerk doen, maar vond het best een stap om iets daarin te ondernemen. “Uiteindelijk ben ik online gaan zoeken naar mogelijkheden en zag dat er maatjes gezocht werden. Ik vind het leuk om met mensen te praten, dus ik dacht: proberen kan altijd. En het heeft goed uitgepakt.”

“Het leukste is, dat hij hier echt elke dinsdag is. Soms vraagt iemand me of ik dinsdagmiddag iets kan doen, maar dan zeg ik: ‘Nee, Robin komt’. Hij verleent zijn tijd aan mij, dus ik moet er ook zijn,” legt meneer Jandroep uit. “Het is fijn dat ik iets kan geven en er niet per se iets voor terug hoef te hebben. Ik vind het leuk dat ik meneer Jandroep heb leren kennen. Hij voelt inmiddels als een vriend,” zegt Robin. Voor meneer Jandroep voelt dat anders. “Robin voelt als meer dan een vriend. Hij voelt als mijn kind.”

Ook vrijwilliger worden bij Woonzorg Flevoland? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering