Samen het verschil maken..

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Samen zorgen voor mensen, dat doen we bij Woonzorg Flevoland dag in dag uit. We weten waarom we zorgen, maar wanneer we mooie complimenten ontvangen, wordt dat gevoel versterkt. Zo ontvingen we onlangs een warm bericht van een bewoonster van woonzorglocatie Hanzeborg in Lelystad. Zij deelde haar ervaring. Gewoon om een positieve boodschap over te brengen aan de mensen die dat verdienen. Een verhaal over de zorg voor haar man, vol complimenten voor verschillende disciplines. Bijzonder hoe we samen het verschil kunnen maken in iemands leven:

Hallo lieve mensen,

Sinds oktober 2022 wonen wij in een appartement op de Hanzeborg. Mijn echtgenoot had veel verzorging nodig en hier konden we een appartement krijgen waar we samen konden wonen, dus was de keus snel gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken…. Het was een geweldige keus geweest. Acht maanden hebben we hier samen gewoond; samen gegeten in het restaurant, samen gelachen, samen gehuild, samen tv gekeken en samen geslapen.

Waarom ik dit nu schrijf, zal ik uitleggen: mijn man is 16 juni jl. overleden en ik vind een bedankje op z’n plaats aan iedereen die in deze laatste maanden er voor ons was en voor mij nog steeds is.

De verpleging/ verzorging: er was niets teveel voor de verzorging van mijn man: in bed; uit bed, tillift, rolstoel, wassen, verschonen en wisselligging etc. heel veel geduld, veel uitleggen en praten. grapjes maken en serieuze gesprekken.

De huisarts: wie krijgt er een knuffel van haar huisarts, hier in Hanzeborg gebeurt dat. Veel gesprekken samen gehad, in samenspraak behandelplan naar ieders tevredenheid opgesteld.

Fysio/bewegen met Frank: eerst vond mijn man het maar niets, maar na een paar keer zag hij in hoe belangrijk dat bewegen voor hem en alle anderen was. En op vrijdag fietsen, trots kwam hij dan thuis als hij weer langer gefietst had.

De ergo: de elektrische rolstoel waarin hij zich zelfstandig kon verplaatsen, met alles erop en eraan. Zelfs een spiegel om achteruit te kijken. Al zag hij bijna niets meer, maar rijden dat hij kon!!!

De koks/keuken: verjaardagmaaltijd met familie en vrienden. Mijn man had zelf het menu mogen samen stellen.  Alles was er , de tafel was prachtig gedekt en het verjaardag diner was voortreffelijk

‘Wens dieet…. de laatste 6 weken was eten een straf voor hem, maar de sorbets die de kok voor hem maakte, smaakten voortreffelijk. Mooi in een hoog glas met vruchtjes, ijs en slagroom en een versiering, dat was het allemaal.

Het restaurant/de bediening: samen in het restaurant eten, tegenover elkaar aan een tafeltje. Leek of je elke dag uit eten ging. De lieve serveersters, een alternatief, want mijn man was een moeilijke eter. Maar er was altijd appelmoes of een salade.

De tandarts: na 30 jaar een nieuw gebit, noten kon mijn man ook weer kauwen.

De kapster: ja, dat viel niet mee een kapsel met 7 kruinen. Ga er maar aan staan.

De pedicure: heerlijk vond mijn man het als de nagels van zijn voeten weer gedaan waren. Weer even lekker een voetmassage en het was klaar.

De bibliotheek: hij heeft veel luisterboeken geleend bij de bibliotheek. Meestal cabaret, daar heeft hij van genoten. Vooral toen hij zieker werd was dit een fijn tijdverdrijf voor hem.

De maatschappelijk werkster: nadat mijn man 2 maal een CVA had gehad, was het soms erg moeilijk elkaar te begrijpen wat er precies bedoeld werd. Bovendien kon hij vaak niet op de goede woorden komen, waardoor er soms spanningen kwamen. Er werd een maatschappelijk werkster ingeschakeld. Zij heeft ons samen heel goed geholpen, waardoor spanningen verminderden

Geestelijk verzorgster: geknipt voor haar vak, lief en wist goed wat ze deed. Kleine gesprekjes en ze heeft een gedicht voorgelezen aan hem waardoor hij rustiger werd. Ook met mij waren er gesprekken over leven en doodwaar ik verder mee kon.

Ik zal best iemand vergeten hebben, sorry daarvoor! Maar zoals ik m’n verhaal begon, het is een goede keus geweest om te gaan wonen in de Hanzeborg. Ik ga alleen verder, maar ben hier niet alleen. De verzorgsters komen dagelijks een praatje met me maken. Er zijn verschillende clubjes waar ik naar toe kan. Ik blijf hier wonen, ook ik heb een Wlz-indicatie.

Dank jullie wel allemaal!!

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering