Slim combineren: duurzaam én levensloopgeschikt

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Slim combineren: duurzaam én levensloopgeschikt

Heeft u plannen om uw woning energiezuiniger te maken? Gebruik dat moment dan om uw woning ook meteen veiliger en comfortabeler te maken voor later. Zo bent u in alle opzichten voorbereid op de toekomst en kunt u werkzaamheden mogelijk slim combineren.

Isoleren: besparen en meer comfort
Drie van de vier woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Volgens berekeningen van Milieu Centraal kunt u met goede isolatie al gauw 1700 euro per jaar besparen in een gemiddelde eengezinswoning . De meeste woningen verliezen veel warmte via de ramen, het dak, de vloer, maar ook via de gevel. Als u investeert in isolatie is uw woning niet alleen energiezuiniger, u verdient uw investering vaak binnen een paar jaar terug. Daarnaast is  het meteen een stuk comfortabeler in uw woning.

Duurzaamheidslening gemeente
Isolatie is de basis van een energiezuinige woning. Vooral als uw woning gebouwd is voor 1995 kunt u hiermee veel rendement behalen. Als u wilt investeren in energiezuinige maatregelen kunt als woningeigenaar in de gemeente Lelystad in aanmerking komen voor de duurzaamheidslening. Hiermee kunt u duurzaamheidsmaatregelen in uw huis financieren, zoals isolatie. Maar ook het aanleggen van zonnepanelen of de aanschaf van een warmtepomp.
Investeren in veiligheid
Een woning die klaar is voor de toekomst is ook een woning waar u prettig en veilig (kunt) blijven wonen als u ouder woont. Als u toch aan de slag gaat, kijk dan of u meteen maatregelen kunt nemen die het huis van meer gemak en veiligheid voorzien. Denk hierbij aan het verwijderen van drempels in en om het huis. Het aanbrengen van anti-slip op uw badkamervloer of het plaatsen van een tweede trapleuning. Voor levensloopbestendige maatregelen is in de gemeente Lelystad de Blijverslening beschikbaar.

Stimuleringsleningen     
Met de Blijverslening en de Duurzaamheidslening maakt de gemeente Lelystad het financieel mogelijk uw huis energiezuiniger of levensloopbestendiger te maken.  Kijk op www.lelystad.nl/blijverslening of www.lelystad.nl/duurzaamheidslening of kom langs op het inloopspreekuur, elke woensdag van 9.00 – 12.00 uur. Informatieplein Wonen, tel. 140320, stimuleringsleningen@lelystad.nl.

Voor praktisch advies over energiebesparing kunt u terecht bij het energiespreekuur van Energieloket Flevoland in de winkel van DuurzaaminLelystad.nl (Stadhuisplein 51, het voormalige postkantoor). Voor openingstijden zie https://duurzaaminlelystad.nl/contact/.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8