Studenten ontdekken interesses van ouderen

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Studenten ontdekken interesses van ouderen

 ‘Iets’ ontwikkelen wat de communicatie tussen jongeren en ouderen bevordert. Dat is de opdracht waarvoor dinsdag 8 mei 40 eerstejaars studenten van het Cibap (Opleiding voor creatieve beroepen) uit Zwolle naar Lelystad kwamen.

In groepen ondernamen de studenten in de woonzorglocaties de Hanzeborg, De Uiterton en Vergeten landleven samen met bewoners diverse activiteiten. ‘Op deze manier hopen we de studenten een duidelijker beeld te geven over hoe ouderen denken en waarin zij geïnteresseerd zijn. Dit zijn waardevolle handvatten voor hun opdracht’, aldus docente Jeanette Bazuin.

Floaten met bewoners

Woonzorg Flevoland stelde een divers programma samen. Zo konden de studenten samen met bewoners floaten, wandelen en de natuurkoffer ontdekken. Op de vraag hoe de studenten de activiteiten hadden ervaren kwamen diverse leuke reacties: “Ik heb net gefloat en voel me helemaal zen”, “Wat grappig dat je door wat blaadjes en grassen (uit de natuurkoffer) tot zulke leuke gesprekken komt” en “Het weer zat mee, je zag de mevrouw die ik duwde in de rolstoel tijdens het wandelen genieten”.

De ochtend was een mooie kans om bewoners een leuke dag te bezorgen en daarnaast de kennis van de studenten te verrijken. De hele ochtend werden de activiteiten door een student van het Cibap gefilmd. Van deze opnames wordt een pakkend filmpje gemaakt die binnenkort te bekijken is op de website van Woonzorg Flevoland.

Studenten Woonzorg Flevoland

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8