Succesvol tevredenheidsonderzoek door directeur Max (14)

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

“Geen ouwelullenmuziek. Ik ben wel oud, maar niet oubollig!”
“Het eten kan beter. Ik heb deze week al drie keer spinazie gegeten.”

Maar ook:

“Het is hier net een hotel.”
“Als familie, zo voelen de zorgmedewerkers.”

Tevredenheidsonderzoek door directeur Max

Een aantal uitspraken die ‘directeur voor een dag’ Max (14) gisteren tijdens zijn tevredenheidsspreekuur kon optekenen. Tussen 9:30 en 11:30 uur zat de leerling van het SGL als directeur van woonzorglocatie Hanzeborg in het Grand Café van Hanzeborg en sprak verschillende bewoners en medewerkers. Hij vroeg hen onder andere wat ze van de activiteiten, het zorgpersoneel, het eten, de woningen en Hanzeborg in het algemeen vonden.

Volgens de bewoners van de Hanzeborg in Lelystad

Bij de activiteiten zijn nog kansen te halen volgens de bewoners. Zo is er de wens voor meer moderne activiteiten, meer variatie en om deze meer op het individu toe te spitsen. Met het zorgpersoneel zijn de bewoners heel blij; achten en negens krijgen ze! Daarnaast vinden ze de woningen uitstekend. Allemaal gaven ze de woningen een dikke 10.

Meningen van medewerkers Hanzeborg

De medewerkers die Max sprak waren erg blij met het werk dat ze doen. “Geen dag is hetzelfde, die afwisseling is heel fijn!” Daarnaast vertelden ze dat ze fijne collega’s hebben. “Het is heel gezellig.” Wat volgens hen beter kan, is de communicatie. Van boven naar beneden, maar ook op de werkvloer onderling. Wie doet wat? En wat houden bepaalde protocollen nu precies in?

Max als directeur

Max wilde als directeur graag inspiratie opdoen over wat werken in de sector zorg en welzijn inhoudt. “Ik was erg benieuwd wat er op de afdelingen gebeurt. Bij kleinschalig wonen en in de toren was ik verrast over de grootte van de kamers en woningen. Ik had het saaier verwacht in een woonzorglocatie, maar er gebeurt best veel!” Max presenteerde aan het einde van de dag zijn bevindingen aan Liselotte, managers en de activiteitenbegeleiding.

Directeur Liselotte Klijn was blij met haar vervanger. “Ik vond het erg leuk om te horen wat voor reacties Max kreeg. Het beeld dat we al hadden van de wensen is bevestigd. We merkten al dat er behoefte is aan andere activiteiten. Sommige activiteiten vallen niet meer bij iedereen in de smaak. De ouderen van nu zijn anders dan de ouderen van twintig jaar geleden. Zij willen bijvoorbeeld meer individuele bezigheden ondernemen. We zijn al aan het kijken hoe we dit anders kunnen indelen.”

Over Baas van Morgen

Max nam samen met ruim 200 andere kinderen voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en politici. Baas van Morgen wordt georganiseerd door JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Naast woonzorgorganisatie Woonzorg Flevoland deden onder meer Rabobank, de Politie en Mitsubishi in Lelystad mee.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering