Taartenactie wegens succes verlengd

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen, hebben jongeren deze week tijdens de week van de eenzaamheid een appeltaartje bij ouderen langsgebracht. Ouderen en jongeren hebben zich hier zelf voor opgegeven. Wegens de vele aanmeldingen, hebben wij besloten de actie met nog minimaal een week te verlengen!

Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 9 oktober. Wij willen u vragen het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Klik op de onderstaande link voor het aanmeldformulier.

Klik hier –> Aanmelden voor de taartenactie

Eenzaamheid onder ouderen en jongeren

Eenzaamheid is een veelbesproken onderwerp onder ouderen. 200.000 ouderen krijgen maar één keer per maand bezoek. Ook jongeren ervaren eenzame gevoelens: zo’n 3-14% van de jongeren ervaart chronische gevoelens van eenzaamheid (gedurende meerdere jaren). Reden voor De Lelystadse Uitdaging en het bedrijfsleven om de handen in een te slaan en deze twee groepen bij elkaar te brengen door middel van acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met contact leggen. Iets wat zeker in tijden van corona belangrijk is.

Appeltaartje aan huis

Om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen, brengen jongeren tijdens de Week tegen Eenzaamheid een appeltaartje langs bij ouderen. De gemeenschappelijke interesses staan bij deze ontmoetingen centraal. Vooraf vullen de deelnemers een vragenlijst in, waarbij zij aan de hand van de uitkomsten aan elkaar gekoppeld worden. De insteek is om een duurzame relatie op te bouwen tussen de twee deelnemers. Wellicht dat zij nog vaker een appeltaartje met elkaar gaan eten?

De actie is door diverse partijen uitgedacht en is natuurlijk volledig coronaproof. We nemen onder andere de volgende maatregelen:

  • De met liefde gebakken appeltaartjes zijn per stuk verpakt.
  • Alles op ruim 1,5 meter afstand.
  • Desinfectiemiddelen worden meegenomen, inclusief gezichtsmaskers.
  • Spatschermen.

Samen een dagje naar Amsterdam

Vrijdag 2 oktober zijn de eerste appeltaartjes rondgebracht. Gelijk op de eerste dag was er al een leuke klik tussen jong een oud: een gedeelde passie voor Amsterdam. Ze hebben afgesproken om samen, na corona, een dagje naar Amsterdam te gaan!

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8