Team wijkverpleging Zuid West intensiveert samenwerking met andere zorgverleners door verhuizing

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Het team wijkverpleging Zuid West is verhuisd van Haven naar Warande, Haagwinde 8, een gebouw waar meerdere zorgdisciplines gehuisvest zijn op de eerste etage. Hiermee intensiveert het team de samenwerking met de andere zorgaanbieders op of rond deze locatie.

Gezondheidsplein Warande is een samenwerkingsverband van verschillende zorg- en welzijnsinstellingen: sociaal wijkteam Lelystad, Fysiotherapie Centra Plaza, Apotheek Warande, Huisartsenpraktijk Warande, Diëtiek Annette Rijnbende, Mensendieck Bultsma, Jeugdzorg,  Psychiatrische expertise Jeroen Terpstra, Integraal Kindcentrum Warande, Acupunctuur Anuska Lenior en Logopedie Guustine Luijten.

Positieve Gezondheid
De samenwerking staat onder andere in het teken van het gedachtengoed ‘Positieve Gezondheid’. Positieve Gezondheid is een concept van het Institute for Positive Health en is erop gericht dat mensen zelf initiatief nemen en grip hebben op hun gezondheid en de gezondheidszorg. Door nauw samen te werken is er meer aandacht en tijd voor informatie en preventie ter voorkoming van ongezonde leefstijl en chronische ziekten. De nadruk komt meer te liggen op welzijn in plaats van op zorg.

De nieuwe locatie van het thuiszorgteam van Woonzorg Flevoland werd op vrijdag 28 juni officieel geopend door wethouder Den Os. Voorafgaand aan de opening liepen kinderen van basisschool Warande een sponsorloop.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering