Thuiszorgcollega’s ontvangen brief met complimenten van de minister

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

“Geweldig, de kers op de taart,” noemt Corina de brief van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Ik las hem met een glimlach,” vertelt Tony. Verzorgenden IG Tony Verkuijl en Corina de Vos uit Wijkteam Centrum-West, ontvingen deze week een brief van de minister, waarin hij hen bedankt voor hun inzet tijdens hun werk.

In de brief gaat de minister in op de verzorging van een cliënt, een mevrouw van 93 die Tony en Corina samen, tot in de laatste levensfase van mevrouw, verzorgd hebben. “We hadden een klik met deze mevrouw. Het was echt een schatje. Alle cliënten zijn me even lief, maar soms heb je met iemand een extra goede band. Ze was een heel open persoon en had aandacht voor ons,” vertelt Tony. “Ja,” zegt Corina, “als ik op vakantie was geweest, pakte ze haar atlas erbij om te zien waar ik precies geweest was.”

Zorgen voor de mensen

“Het mooiste aan mijn werk is dat ik kan zorgen, en er kan zijn voor de mensen,” vindt Corina. “Ik wil de cliënten een waardig bestaan geven in alle fases, en hen op een waardige manier helpen,” vertelt Tony. Tony en Corina zijn elkaars routemaatjes. Samen zorgen ze voor tien cliënten in de wijk. “Wij zijn er voor elkaar, en het hele team is er voor elkaar, als dat nodig is.” Tony werkt al 10 jaar bij Woonzorg Flevoland in de thuiszorg, en Corina 4,5 jaar. “Ik ben blij dat jij mijn maatje bent,” zegt Tony tegen Corina. “We horen vaak dat we elkaar aanvullen. En dat klopt. We hebben aan een half woord genoeg.”

Band met de familie

Toen mevrouw in haar laatste levensfase kwam, hebben Tony en Corina een diepere band met de familie gekregen, en zo ontstond het contact met de drie dochters van mevrouw. “In die tijd hadden we gesprekken met de zussen, bijvoorbeeld over hun verdriet,” schetst Corina. In die periode kregen Tony en Corina al complimenten van de dochters over de zorg voor hun moeder. Tony: “Ze vertelden ons dat ze zagen dat wij ons volledig inzetten, dat we de tijd namen, en er echt voor hun moeder waren. En dat de liefde voor het vak bij ons merkbaar was.”

Een brief van de minister

De oudste dochter van deze mevrouw is bevriend met minister Hugo de Jonge en vertelde hem over het goede werk van Tony en Corina. En zo lag er opeens een brief van het ministerie op het bureau van wijkteam Centrum-West. Corina: “Ik vind het een fantastische brief. Ik heb hem een paar keer moeten lezen voordat echt tot me doordrong wat er stond. Echt, wow.” De complimenten leveren bij Tony een dubbel gevoel op: “Mijn vader was altijd erg bezig met de politiek. Dat ik nu een brief met complimenten van de minister krijg, dat had hem zo trots gemaakt. Het maakte me emotioneel dat hij dit niet meemaakt.”

Erkenning voor het werk

Corina en Tony hebben veel reacties gekregen op het feit dat ze de brief kregen. Corina: “Ik kreeg een hoop complimenten, en mensen in mijn omgeving zeiden dat ik het verdiend had. Onze manager Marinke vertelde dat ze kippenvel kreeg bij het lezen ervan.” “Ons werk is niet alleen ‘billen wassen’,” vult Tony aan. “Het is ook het medische en het sociale. Deze brief voelt dus als erkenning voor ons werk.” Corina: “Dit weekend koop ik een lijst en dan gaat de brief aan de muur bij de wijkpost. Want de brief is ook voor ons allemaal.”

brief_minister_hugo_de_jonge_volkgezondheid_woonzorg_flevoland_lelystad

Brief van minister Hugo de Jonge

 

Tony (links) en Corina (rechts)

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering