Tweede Kamerleden op werkbezoek bij Woonzorg Flevoland 

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Aandacht voor de ouderenzorg vanuit Den Haag 

LELYSTAD – Maandag 16 oktober 2023 bracht een delegatie Tweede Kamerleden van de VVD, de heer Ulysse Ellian en de heer Harry Bevers, een werkbezoek aan Woonzorg Flevoland. De volksvertegenwoordigers waren zichtbaar onder de indruk. Het werkbezoek startte bij de nieuwe vleugel van de Hanzeborg. En werd daarna voortgezet bij Getijde en woonzorglocatie ’t Landleven in de Groene Velden.  

In de nieuwe vleugel van de Hanzeborg is Woonzorg Flevoland bezig een toekomstgericht zorgconcept neer te zetten voor mensen met dementie. “De uitdagingen in de ouderenzorg zijn groot. En door de demografische samenstelling van de bevolking in Flevoland nog eens extra. Er komen meer ouderen die ook ouder worden. De zorgvraag stijgt en wordt complexer, terwijl het aantal mensen dat in de zorg werkt niet verder kan en mag toenemen,” zo illustreert John Bos het belang van werkbezoeken van Tweede Kamerleden. Juist in deze politiek turbulente tijden. De oplossingen die vanuit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en demissionair minister Helder van Langdurige Zorg en Sport worden aangedragen gaan over langer thuis wonen, technologische oplossingen en het inzetten van het eigen (informele) netwerk van cliënten en bewoners. Het betaalbaar en toegankelijk houden van de zorg zijn daarbij doelen.   

Samenwerking in Getijde
Aansluitend bezocht de delegatie Getijde in Lelystad. Deze nieuwe ‘tussenvorm’ van zorg voor ouderen en chronisch zieken is vorig jaar geopend. De 17 bedden zijn bestemd voor mensen die na een ziekenhuisopname niet direct terug kunnen naar huis, omdat niet duidelijk is wat precies aan zorg nodig is. Ook mensen van wie de huisarts vindt dat het thuis even niet meer gaat zijn welkom op Getijde. 

Het werkbezoek eindigde bij ’t Landleven. Deze mooie kleinschalige locatie voor mensen met dementie in de landelijk gelegen wijk De Groene Velden was voor de delegatie een verrassing. De recente uitbreidingen van woonzorglocaties laten zien dat door de driedubbele vergrijzing in Flevoland uitbreiding van verpleeghuisplekken nodig is en voorlopig ook nog blijft. 


Bijschrift foto:

Tweede Kamerleden Ulysse Ellian (links op de foto) en Harry Bevers (midden) van de VVD-fractie brachten afgelopen maandag een werkbezoek aan Woonzorg Flevoland. John Bos leidde hen rond over de nieuwe vleugel van de Hanzeborg, Getijde en ’t Landleven. 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering