Uitbreiding woonzorglocatie ‘t Landleven

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorglocatie ‘t Landleven in Lelystad wordt uitgebreid. De vraag naar woonzorglocaties voor mensen met dementie zal de komende jaren door de vergrijzing fors toenemen. Op maandag 23 november 2020 is symbolisch de eerste paal geslagen voor de nieuwe vleugel.

Woonzorglocatie ‘t Landleven

Kwaliteit van leven vertaalt Woonzorg Flevoland naar haar zorg, diensten en woonzorglocaties. ‘t Landleven is een veilige en beschutte woonvoorziening voor mensen met dementie. Kleinschalig en bijzonder door de landelijke ligging. Een fijne plek waar bewoners de ruimte hebben om buiten te zijn en naar behoefte gebruik kunnen maken van de beste zorg- en dienstverlening.
Op dit moment biedt ’t Landleven beschermd wonen aan zestien bewoners. Na de uitbreiding telt de locatie straks dertig woonzorgappartementen. De appartementen bevinden zich op de begane grond en bieden een mooi uitzicht op het erf en de belevingsgerichte tuin. “Niet iedereen is hetzelfde. Sommige mensen houden van het buitenleven en voelen zich minder thuis in een grotere instelling,” licht John Bos, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland toe. “Op ’t Landleven kunnen mensen in de tuin vrij een ommetje maken, meehelpen met de verzorging van dieren of lekker in de tuin bezig zijn. Woonzorg Flevoland biedt daarbij de intensieve zorg die mensen met dementie nodig hebben.”

Toenemende zorgvraag

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland. Door de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie in 2030 zijn verdubbeld. Ook Lelystad en Flevoland krijgen te maken met deze toenemende zorgvraag. Met de uitbreiding naar 30 woonzorgappartementen op ’t Landleven draagt Woonzorg Flevoland bij aan de oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk. John Bos: “We zijn ontzettend blij met de uitbreiding. Dit geeft letterlijk ruimte aan onze zorgactiviteiten voor kwetsbare ouderen en dat op een prachtige locatie in Lelystad.”

Eerste paal

Afgelopen week was een grote modderpoel, maar in een stralende zon werd op 23 november 2020 de eerste paal voor de uitbreiding van ’t Landleven geslagen. Met elk een grote houten hamer in de hand, sloegen John Bos en directeur Van Wijnen Lelystad, Nina Nomden, symbolisch de eerste palen in de grond. De bouw die een klein half jaar zal duren is hiermee officieel gestart. Op ’t Landleven zelf werden de bewoners in het zonnetje gezet met taart, manden en bloembollen.

Nieuwe bewoners voor de 14 nieuwe zorgappartementen kunnen vanaf juli 2021 worden verwelkomd op ’t Landleven. Heeft u belangstelling hiervoor, dan kunt u contact opnemen met Zorgadvies telefoon 0320 – 229 173 of per mail zorgadvies@woonzorgflevoland.nl.

 

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering