Uw woning verbeteren met de blijverslening

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Uw woning verbeteren met de blijverslening

In de gemeente Lelystad kunt u als inwoner een Blijverslening aanvragen om uw woning levensloopbestendig te maken. Wat is de Blijverslening? Hoe werkt het? En waarvoor kunt u deze Blijverslening gebruiken?

Wat is de Blijverslening?

De Blijverslening is een financiering waarmee u uw huis levensloopbestendig kunt maken. Dat kan in de vorm van een persoonlijke lening (consumptief) of in de vorm van een hypothecaire lening. Met de lening kunt u zogenaamde ‘levensloopbestendige maatregelen’ treffen. Dit zijn aanpassingen of verbeteringen in en om het huis waardoor uw woning veiliger en comfortabeler wordt met het oog op uw oude dag.

Waarom deze lening?
De meeste mensen willen het liefst oud worden in hun eigen vertrouwde omgeving. In de praktijk blijkt dat het huis waar u misschien al veel jaren met plezier woont niet altijd geschikt is voor uw oude dag. De gemeente Lelystad vindt het belangrijk dat u uw woonsituatie voorbereidt op de toekomst. Als u niet genoeg spaargeld heeft of het vermogen vast heeft zitten ‘in het huis’, kunt u geld lenen bij uw gemeente in de vorm van de Blijverslening.

Blijverslening Lelystad
Niet iedere gemeente heeft een Blijverslening. Iedere gemeente bepaalt zelf of er wel of geen Blijverslening beschikbaar is voor inwoners. De gemeente Lelystad heeft hier bewust wel voor gekozen om u als inwoner te faciliteren om langer comfortabel, veilig en zelfstandig in de eigen woning te kunnen blijven wonen.

Welke maatregelen?
De Blijverslening is bedoeld voor levensloopbestendige maatregelen. Denk aan het verbreden van deuren, het verwijderen van drempels of het vervangen van de douchebak door een veiligere inloopdouche. Ook grotere verbouwingen kunt u hiermee financieren. I

Zijn er voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor een Blijverslening in de gemeente Lelystad moet u een bestaande koopwoning bezitten. De maatregelen moeten bijdragen aan de levensloopbestendigheid. Daarnaast wordt een krediettoets uitgevoerd.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8