Vaccineren zorgpersoneel Woonzorg Flevoland van start

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

GGD Flevoland is vrijdag 15 januari gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers tegen het coronavirus. De eerste groep zorgmedewerkers van Woonzorg Flevoland heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie. Woonzorg Flevoland is erg blij met de komst van de coronavaccins en dat het vaccineren is begonnen. Onze bewoners, cliënten en medewerkers worden hiermee beschermd tegen corona.

Het vaccineren is het begin van het indammen van corona. De kans voor ons allemaal om straks weer zonder gevaar op besmetting te kunnen leven en werken. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te beter de bescherming tegen het coronavirus. Het Directieteam van Woonzorg Flevoland support het vaccineren van harte en hoopt dat veel zorgmedewerkers zich laten vaccineren. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat er minder mensen ziek worden en dat we terug kunnen naar weer zo normaal mogelijk leven. Dat is enorm waardevol.

Voorlichting over het vaccin

In Nederland is vaccineren vrijwillig en een persoonlijke keuze. Medewerkers en bewoners zijn niet verplicht zich te laten vaccineren. Om zorgmedewerkers te helpen een afgewogen keuze te maken, voorziet Woonzorg Flevoland in informatie over het vaccineren tegen corona. Bijvoorbeeld met online informatiebijeenkomsten, allerhande informatie en met elkaar in gesprek te gaan. Wij hopen zo dat medewerkers een weloverwogen keuze kunnen maken. Het vaccineren van de verschillende groepen medewerkers binnen onze organisatie gebeurt stapsgewijs.

Vaccineren bewoners en thuiszorgcliënten

Het vaccineren van verpleeghuisbewoners volgt binnenkort en vindt plaats op de zorglocaties. Wanneer dit precies zal zijn is afhankelijk van beschikbaarheid van het vaccin. De Rijksoverheid heeft een vaccinatiestrategie opgesteld. Hierin is per cliëntgroep aangegeven wanneer zij voor vaccinatie in aanmerking komen. Ook hier bepaalt het beschikbaar zijn van coronavaccins het tempo en het moment van vaccineren.

Gebruik persoonsbeschermende middelen blijft

Uiteraard staat veiligheid voorop. Een goede bescherming wordt pas geboden als zeventig procent van de inwoners van Nederland is gevaccineerd. Daarom blijven onze zorgmedewerkers zolang het nodig is, gebruikmaken van beschermende middelen tijdens hun werk, zoals mondkapjes, schorten en handschoenen. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.

Heeft u behoefte aan meer informatie, bekijk dan deze websites:

  • Meer informatie over vaccinatie
    Wilt u meer informatie over de coronavaccinatie, kijk dan op coronavaccinatie.nl. Hier vindt u vragen en antwoorden over coronavaccinatie, informatie over wie wanneer ‘aan de beurt’ is, nieuwsberichten over coronavaccinatie en informatie over de vaccinatie in begrijpelijke taal.
  • Uitgebreide informatie over Covid-19 en de vaccinatie
    Op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins, vindt u actuele informatie, adviezen over het werk en vrije tijd, vragen en achtergronden, Covid-19 in grafieken en informatie uit onderzoeken. Bij vragen over het coronavirus kunt u ook bellen met de Rijksoverheid, via het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).Vaccinatielocatie GGD Flevoland:

 

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering