Informatie over corona

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Staat uw vraag er niet bij? Bel dan naar 0320-229225 (speciaal voor Woonzorg Flevoland cliënten en hun naasten)

Actuele stand coronabesmettingen woonzorglocaties Woonzorg Flevoland: 0

Update 22 februari 2021: 0 corona besmettingen

 

'Wat als'.. corona (weer) dichterbij komt?

Dat is de vraag die ons allen bezighoudt en waar Woonzorg Flevoland continu op anticipeert. Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij diverse maatregelen noodzakelijk zijn. Wij hebben daarin het persoonlijk welzijn van cliënten, bewoners, naasten, medewerkers en andere betrokkenen voor ogen en denken preventief na over ‘wat als’.

Besluitvorming omtrent situatie woonzorglocaties

U kunt ervan uitgaan dat wij alert blijven en er alles aan doen om het risico op verspreiding te beperken.

Bekijk hier de ‘wat als’ flyer waarin wij mogelijke scenario’s beschrijven met de daarbij behorende maatregelen en informatie over onze besluitvorming.

Ook voor de thuiszorgsituatie houden wij de ontwikkelingen in de gaten en volgen wij de lijn van het RIVM.

Contact en informatie

Zorgmedewerkers streven ernaar zo goed mogelijk te voorzien in het beantwoorden van uw vragen. U kunt altijd bij hen terecht. De belangrijkste ontwikkelingen omtrent corona en zorg, ontvangt u per brief vanuit de directie.

Behoefte aan een luisterend oor? Bel onze Babbellijn.

Wij realiseren ons als geen ander dat het voor bewoners, thuiszorgcliënten en naasten moeilijke tijden zijn. Daarom is de Woonzorg Flevoland Babbellijn in het leven geroepen. Een groep van vrijwilligers staat telefonisch klaar voor u klaar met een luisterend oor. Heeft u behoefte aan een extra praatje? Dan kunt u bellen naar deze speciale lijn:  0320-229230 (dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur).

Welke beschermende middelen gebruiken medewerkers om besmetting tegen te gaan?

Naast een geïntensiveerd schoonmaakbeleid en een nog strenger hygiënebeleid, zet Woonzorg Flevoland persoonsbeschermende middelen in.

Wanneer persoonsbeschermende middelen?

In de woonzorglocaties, op de eerstelijnsverblijven en in de wijkverpleging dragen zorgmedewerkers altijd een mondmasker tijdens het verlenen van de zorg. Afhankelijk van de situatie vullen zij dit aan met extra persoonsbeschermende middelen.

Wij houden de ontwikkelingen continu in de gaten, volgen de lijn van het RIVM en scherpen het beleid aan als dat nodig blijkt.

Voldoende voorraad

De voorraad mondkapjes is verdeeld over de verschillende locaties en wijkposten van Woonzorg Flevoland. Deze voorraad is afgestemd op het aantal locaties en er is voldoende voorraad. Ook stellen we alles in het werk om onze voorraad Persoons Beschermende Middelen in het depot blijvend op peil te houden.

 

Wat kan ik als naaste/bezoeker doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen?

Woonzorg Flevoland vraagt u als naaste/bezoeker de op onze locatie geldende regeling te hanteren.

De bezoekregeling van onze locaties vindt u bovenaan deze pagina. 

Daarnaast attenderen wij u, voor ieders gezondheid, op de algemeen geldende (hygiëne) maatregelen:

  • Let overal op de onderlinge afstand: minimaal 1,5 meter!
  • Schud geen handen.
  • Was uw handen regelmatig met zeep. Bekijk het filmpje van Vilans.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg.
  • Ga niet bij een hoestende/niezende persoon staan.
  • Vermijd drukke, openbare plekken.
  • Indien mogelijk: beperk het naar buiten gaan tot uw directe woonomgeving.
  • Volg alle maatregelen vanuit het kabinet op!

Volg de laatste ontwikkelen via het RIVM
Voor meer informatie over alles wat te maken heeft met het coronavirus, verwijzen wij u naar de vragen en antwoorden op de website van het RIVM. Deze informatie wordt dagelijks aangepast naar de meest recente situatie. U kunt voor vragen ook contact opnemen met het speciale informatienummer van de overheid: 0800 1351.

Behoefte aan een luisterend oor? Bel onze Babbellijn.

Wij realiseren ons als geen ander dat het voor bewoners, thuiszorgcliënten en naasten moeilijke tijden zijn. Daarom is de Woonzorg Flevoland Babbellijn in het leven geroepen. Een groep van vrijwilligers staat telefonisch klaar voor u klaar met een luisterend oor. Heeft u behoefte aan een extra praatje? Dan kunt u bellen naar deze speciale lijn:  0320-229230 (dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur).

Mogen huisdieren mee op bezoek?

De kans op besmetting via huisdieren mogen we niet onderschatten. Daarom kunnen huisdieren momenteel niet mee naar binnen in de woonzorglocaties. Wij adviseren bewoners om buiten de locaties ook voorzichtig te zijn in het contact met huisdieren.

Wat is jullie corona testbeleid?

Het Woonzorg Flevoland crisisteam komt regelmatig bijeen om de meest recente interne- en externe corona ontwikkelingen onder de loep te nemen. Zo staat o.a. het testbeleid voortdurend op de agenda. Dit beleid wordt verruimd of verscherpt op basis van de ontwikkelingen.

Wij testen bewoners met klachten en kijken hierbij of zij mogelijk in aanraking met een corona patiënt zijn geweest. Wanneer er een verdenking is dat een bewoners in één van onze locaties corona heeft, wordt deze beschermd verpleegd en wordt er gekeken welke maatregelen er verder nodig zijn.

 

Kan ik als bewoner op pad gaan?

U kunt als bewoner naar buiten gaan, tenzij door Woonzorg Flevoland in een bepaalde fase anders is aangegeven. De kans op besmetting is namelijk groter wanneer er meer beweging plaatsvindt, dus als mensen door de locatie lopen om weg te gaan. En ook buiten de deuren loopt u risico om besmet te raken.

Per situatie, wanneer er bijvoorbeeld meerdere besmettingen binnen een woonzorglocatie zijn, wordt gekeken wat verstandig is.

Indien u wel buiten bent, vragen wij u voorzichtig te zijn en de algemeen geldende regels in acht te nemen. Ook adviseren wij om drukke plekken zoals de supermarkt en het winkelcentrum zoveel mogelijk te vermijden.

Als ik verder nog vragen heb, bij wie kan ik dan terecht?

Wij doen er alles aan om cliënten, bewoners en medewerkers te beschermen en willen u zo goed mogelijk informeren. Hiervoor hebben wij een speciale telefoonlijn opengesteld:

Woonzorg Flevoland Coronalijn: 0320-229225

Heeft u vragen over onze aanpak met betrekking tot het corona virus en wordt deze niet beantwoord door de informatie op de website? Bel dan deze lijn, onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Behoefte aan een luisterend oor? Bel onze Babbellijn.

Wij realiseren ons als geen ander dat het voor bewoners, thuiszorgcliënten en naasten moeilijke tijden zijn. Daarom is de Woonzorg Flevoland Babbellijn in het leven geroepen. Een groep van vrijwilligers staat telefonisch klaar voor u klaar met een luisterend oor. Heeft u behoefte aan een extra praatje? Dan kunt u bellen naar deze speciale lijn: 0320-229230 (dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur).