Verwendagen in Almere en Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland Verwendagen

 

Net als vorig jaar, organiseert Woonzorg Flevoland ook dit jaar verwendagen voor ouderen in Almere en Lelystad rondom de ‘week tegen eenzaamheid’. U kunt er samenzijn met anderen en genieten van een kop koffie, nek- en schoudermassage, schoonheidsbehandelingen en gezelschapspelletjes. 

De verwendagen vinden plaats op de volgende dagen en locaties en zijn gratis te bezoeken:

Mede mogelijk gemaakt door partners van Woonzorg Flevoland die hun locatie ter beschikking stellen. En door collega-welzijnsorganisaties Learn2work/De Schoor en Challenge Up/Welzijn Lelystad.

Aandacht

Woonzorg Flevoland vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor eenzaamheid. Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Maar wanneer dit gevoel er vaak of zelfs continu is, kan het (grote) invloed hebben op de gezondheid. Daarom is het belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken en scherp te zijn op signalen vanuit verschillende hoeken. Zowel door familie, mantelzorgers, andere naasten als zorgmedewerkers.

Over de ‘week tegen eenzaamheid’

Jaarlijks wordt er vanuit de overheid landelijk aandacht besteedt aan eenzaamheid. Dit jaar vindt de week tegen eenzaamheid plaats van donderdag 28 september t/m woensdag 4 oktober. In heel Nederland zijn er tal van initiatieven om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Met kleine gebaren is al een groot verschil te maken. En door op bepaalde signalen te letten is eenzaamheid te herkennen. Op deze website is meer informatie te vinden over de landelijke actieweek en over het onderwerp eenzaamheid.

Activiteiten in de regio

Zowel in Almere als Lelystad worden er in de week tegen eenzaamheid allerlei activiteiten georganiseerd.

Ook iets betekenen?

Ben of ken je iemand die graag iets wil betekenen voor een ander? Vrijwilligers zijn voor Woonzorg Flevoland onmisbaar en kunnen het gevoel van eenzaamheid onder bewoners en cliënten verminderen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Woonzorg Flevoland.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering