Verzorgende David (19) loopt 167 kilometer voor Serious Request en haalt ruim 800 euro op

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

167 kilometer heeft onze collega, verzorgende David Voetberg (19), gelopen voor Serious Request, een initiatief van radiozender 3FM, dat dit jaar geld ophaalt voor het Rode Kruis in de strijd tegen corona. Met deze actie heeft hij ruim 800 euro opgehaald.

David is student verpleegkunde, vrijwilliger bij het Rode Kruis en werkt daarnaast als verzorgende in de thuiszorg bij zorgorganisatie Woonzorg Flevoland. Een actie die voor hem impulsief begon, liep de afgelopen maanden als een rode draad door zijn dagelijks leven. “Ik kreeg een appje van het Rode Kruis, of ik voor Serious Request mijn ervaringen omtrent corona wilde delen met Serious Request. Zo ontstond ook het idee om een actie op te zetten, om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.”

Gevolgen corona in verschillende werelden

“Ik zie de gevolgen van de coronacrisis in drie verschillende werelden. Als eerst zie ik de gevolgen als student Verpleegkunde. Medestudenten en leerkrachten moeten zich enorm inspannen om de studie goed te laten verlopen en online lessen zijn voor niemand een pretje. Daarnaast raken veel studenten in een sociaal isolement en moeten ze een deel van hun jeugd inleveren. Bij het Rode Kruis zie ik dat vrijwilligers zich al maanden inzetten in om de zorg, teststraten en coronapatiënten te ondersteunen.”

Maar de grootste inspiratiebron voor David was mevrouw Bierschenk, een cliënt die hij tijdens zijn werk als verzorgende voor Woonzorg Flevoland thuis bezoekt en verzorgt. “Ik leerde mevrouw Bierschenk en haar man deze zomer kennen tijdens mijn werk. Allebei raakten zij besmet met het coronavirus, en meneer Bierschenk is helaas aan dit virus overleden. Dat heeft mij enorm geraakt, en met mevrouw Bierschenk in mijn achterhoofd ben ik de uitdaging aangegaan om 167 kilometer te lopen in anderhalve maand tijd. Ik koos voor 167 kilometer, omdat een van de teams van Serious Request ook deze afstand loopt.”

Streefbedrag al snel behaald

Het streefbedrag voor de donaties zette David op 334 euro. Het aantal kilometers dat hij wilde lopen keer twee. Na twee weken haalde hij het beoogde bedrag al binnen, en ging daarom voor een nieuw doel: 500 euro. En ook dat werd ruimschoots overtroffen, op vrijdagochtend 18 december, de laatste dag van de actie, stond de teller op 667 euro. Werkgever Woonzorg Flevoland deed er nog een schepje bovenop, en reikte David een cheque uit ter waarde van 167 euro. Een euro voor elke gelopen kilometer. “David heeft een topprestatie geleverd,” vertelt Karin Eijsten, directeur Thuiszorg van Woonzorg Flevoland, die de cheque aan David uitreikte. “Ontzettend mooi om te zien hoe zo’n jonge jongen zich met zijn zorghart inzet voor dit goede doel. Als werkgever ben ik erg trots op hem.”

David had niet durven dromen dat hij zou eindigen met een bedrag van 834 euro voor het goede doel. “Ik vind het echt bizar. Toen ik begon, leek 334 me een perfect bedrag. Een hoog bedrag, waar ik echt wel wat voor moest doen. Maar dat ik er tweeënhalf keer overheen zou gaan, had ik niet kunnen dromen. Ik ben heel trots dat het gelukt is.” Doneren voor Davids actie is nog mogelijk op vrijdag 18 december tot 00.00 uur ’s nachts. Een donatie doen voor Serious Request kan nog tot en met donderdag 24 december.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering