Verzorgende IG Talina en mevrouw Purperhart over het werk van de thuiszorg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Mevrouw Purperhart (82) is cliënt van Verzorgende IG Talina van Mourik, verzorgende van wijkteam De Bolder. Mevrouw Purperhart heeft de ziekte van Menière en ervaart periodes met neerslachtige gevoelens. Vanwege de duizelingen die bij de ziekte van Menière horen, helpt het thuiszorgteam met vier vaste medewerkers mevrouw Purperhart bij het douchen en aankleden. “Mijn kinderen komen ook veel bij me langs, maar zij moeten ook werken en hebben hun eigen gezin. Als ik ziek ben, komt de thuiszorg vier keer per dag. Dat is echt fantastisch.”

Een luisterend oor

“Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen, maar als ik last heb van duizelingen, heb ik meer kans om te vallen. Naast de hulp bij het wassen en aankleden komt de thuiszorg langs om te kijken of alles goed met me gaat. Ze bieden een luisterend oor. Wat fijn is, is dat ze het altijd merken als ik me niet goed voel, zonder dat ik daar iets over hoef te zeggen. Soms probeer ik flink te zijn, maar zien ze toch dat ik niet lekker in mijn vel zit. Dan zeg ik dat het goed gaat, maar dan kijken ze me aan en zeggen ze: ‘Ik geloof het niet’.”

Niet omdat het moet

“Talina voelt me aan en ik kan goed met haar praten. Ze begrijpt me. Ik kan haar dingen vertellen die ik een ander niet snel vertel; we hebben een vertrouwensband. Wat fijn is, is dat ik aan haar kan merken dat ze haar werk leuk vindt. Ze doet het niet omdat het moet, en dat merk je. Als ik verdrietig ben, praat ze met me en dan knap ik op. Nee, ik zou niet zonder de thuiszorg kunnen.”

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering