Waardevolle mantelzorgmiddagen in Almere

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

De Almeerse dagbestedingslocaties van Woonzorg Flevoland stonden afgelopen maand in het teken van (de jaarlijks georganiseerde) mantelzorgmiddagen. Voor mantelzorgers een mooi moment om een kijkje te nemen op de dagbesteding waar hun naaste wekelijks tijd doorbrengt. Er was alle tijd voor kennismaking en het stellen van vragen aan het begeleidende team. 

Waardevolle ontmoeting

Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers kregen de mantelzorgers een indruk wat er zoal gebeurd op de dagbesteding. Zij maakten kennis met de dagbestedingsbegeleiders, de vrijwilligers, deelnemers en andere mantelzorgers. Een waardevolle ontmoeting.

Twee mantelzorgconsulenten van Vrijwilligers en Mantelzorgerscentrale Almere (VMCA) waren ook aanwezig om in gesprek te gaan over de wensen en behoeften van de mantelzorgers. Door persoonlijk contact te maken tijdens dit soort bijeenkomsten, kan de VMCA nog beter aansluiten bij vragen die leven.

Samenwerken met VMCA

Vrijwilligers en mantelzorgers zijn onmisbaar in onze maatschappij. Woonzorg Flevoland en de VMCA werken met elkaar samen om hen te ondersteunen bij hun rol en de vraagstukken die hierbij komen kijken. VMCA biedt diverse ondersteuningsmogelijkheden waar mantelzorgers kosteloos gebruik van kunnen maken. Ze zorgen er onder andere voor dat mantelzorgers de (h)erkenning krijgen die zij verdienen.

“Heerlijk om hier te komen”

Een van de aanwezige deelneemsters is sinds kort aangesloten bij de dagbesteding in Almere Buiten en sprak vol enthousiasme over de locatie, activiteiten en begeleiding: “Op deze dagbesteding heb ik een vrij gevoel, omdat van alles kan en mag. Op andere plekken was het soms heel steriel met regels, hier is het vrijer en vrolijker. We bedenken samen wat we willen en houden rekening met elkaar. Er is persoonlijke aandacht en ik kan aangeven bij de begeleiders wat ik leuk vind om te doen. Ik vind het heerlijk om hier te komen.”

Haar zoons beaamden de positieve invloed van de dagbesteding op hun moeders gezondheid: “In de afgelopen zes weken is ze zichtbaar vrolijker en actiever geworden”.

Bent u ook mantelzorger?

Het is begrijpelijk als u hulp en advies nodig heeft om deze waardevolle, maar wellicht ook zware rol, te vervullen. Woont u in Almere en bent u mantelzorger? Dan kunt u op de website van de VMCA terecht voor meer informatie over de ondersteuningsmogelijkheden.

Logo VMCA

Logo VMCA

 Meer weten over dagbesteding?

Bij Woonzorg Flevoland kunt u (met indicatie) terecht op een van onze dagbestedingslocaties in Almere of Lelystad. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering