Warme feestgroet voor bewoners en cliënten Woonzorg Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Bijna de helft van de ouderen voelt zich eenzaam, blijkt uit onderzoek van het Ouderenfonds. Een reden voor Woonzorg Flevoland en Challenge Up, een project van Welzijn Lelystad, waarbij jongeren uit alle sociale lagen zich inzetten voor andere mensen en goede doelen, om alle ruim 2700 cliënten van Woonzorg Flevoland te verrassen met een handgeschreven kerstkaart.

Samen tegen eenzaamheid

De feestdagen breng je het liefst door met familie en vrienden. Helaas zijn er in Nederland ruim 1 miljoen eenzame ouderen. Dat is een kwart van alle ouderen in Nederland. Ongeveer 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Met deze actie willen Woonzorg Flevoland en Challege Up in ieder geval 2700 mensen laten weten dat er aan hun gedacht wordt tijdens de feestdagen.

Kerstboodschap van leerlingen

De leerlingen van SG De Rietlanden ontwierpen verschillende kerstkaarten, waarvan er drie uitgekozen werden om te versturen. Zo’n duizend leerlingen hebben tijdens de lessen vervolgens prachtige teksten op de kaarten geschreven. Ook op Praktijkschool De Steiger schreven ruim vijfhonderd leerlingen een kerstboodschap voor de cliënten van Woonzorg Flevoland. Tijdens het ijsbaanevent dat dit jaar door Young Community op het schoolplein van het MBO College Lelystad georganiseerd werd, voorzagen ruim achthonderd leerlingen een kerstkaart van een tekst. Sommigen maakten een mooie tekenen of schreven lieve woorden. Anderen kozen voor een rijmpje of een wens. Alles was goed, zolang het maar persoonlijk en recht uit het hart was.

Hulp uit diverse hoeken

Op de oproep om een kerstboodschap te schrijven voor de bewoners van woonzorgcentrums De Uiterton, De Hanzeborg en De Bolder, en alle thuiszorgcliënten van Woonzorg Flevoland, reageerden ook de jeugdbrandweer en de reddingsbrigade. Zo’n zestig jongeren van deze twee mooie organisaties hebben meegeschreven. Mensen uit diverse steden boden hun hulp aan. Helaas was het niet mogelijk om aan iedereen gehoor geven, omdat het qua tijd en logistiek niet te organiseren was. Maar de vele enthousiaste reacties waren hartverwarmend.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering