🠄 Terug naar overzicht

Warme feestgroet voor bewoners en cliënten Woonzorg Flevoland

Het is Woonzorg Flevoland gelukt om, met hulp van enthousiaste collega’s, scholen en andere organisaties, zo’n 2.300 handgeschreven kaarten te verzamelen voor bewoners van de woonzorglocaties en thuiszorgcliënten.

De kleine dingen in het leven, kunnen zorgen voor groot geluk. Bijvoorbeeld een handgeschreven kaartje ontvangen met daarop een leuke boodschap. Dit was het uitgangspunt voor Woonzorg Flevoland om de uitdaging aan te gaan om voor bewoners en thuiszorgcliënten een feestgroet te verzamelen. Een flinke uitdaging, maar met veel hulp is het gelukt! De kaarten worden nog voor de feestdagen verzonden.

Tekeningen en lieve woorden

De invulling van de kaarten is verschillend. Kinderen hebben een mooie tekening gemaakt of lieve woorden geschreven. Anderen kozen voor een rijmpje of een wens. Alles was goed, zolang het maar persoonlijk en recht uit het hart was. De kaarten zijn op verschillende plekken verzameld: op straat in Almere via een rijdende brievenbus, bij verschillende scholen in Lelystad maar ook daarbuiten (Landstede, Aeres , De Steiger, De Wingerd, Drenthe College Emmen, Prinses Beatrix school Urk, De Dukdalf Dronten), bij Luchtscout Lelystad, BSO Villa Kinderfun, Welzijn Lelystad (Challenge Up programma) en tijdens de StudieXperience Almere. Iedereen die een kaartje heeft geschreven en zich hard heeft gemaakt voor deze actie: van harte bedankt!

Samen tegen eenzaamheid

De feestdagen breng je het liefst door met familie en vrienden. Helaas zijn er in Nederland ruim 1 miljoen eenzame ouderen. Dat is een kwart van alle ouderen in Nederland. Ongeveer 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Met deze actie wil Woonzorg Flevoland in ieder geval 2.300 mensen laten weten dat er aan hun gedacht wordt tijdens de feestdagen.

Kerstkaart ouderen Kerstkaart voor ouderen

 

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8