Week tegen Eenzaamheid: Verwendagen verbinden jong en oud

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

De verwendagen van dit jaar zijn achter de rug. Woonzorg Flevoland heeft in samenwerking met vrijwilligers, Challenge Up in Lelystad en Learn2Work in Almere op 6 verschillende locaties ouderen mogen verwennen met het lakken van nagels, hand-, arm, nek- en schoudermassages en het spelen van gezelschapspellen.

Jongeren
De jongeren van Learn2Work en Challenge Up volgen een leer-, werktraject en stromen uit naar een vervolgstudie of een baan. Hun deelname aan de verwendagen geldt als maatschappelijke diensttijd (stage) die zij moeten voldoen om het traject af te ronden. Het contact met ouderen dat zij hadden werd door velen ouderen als prettig ervaren.

Cliënten Woonzorg Flevoland
Een hoop cliënten van Woonzorg Flevoland hebben de verwendagen bezocht. Veel van hen waren uitgenodigd door onze huishoudelijke ondersteuners. Zonder de inbreng van hen en onze vrijwilligers waren deze dagen niet mogelijk geweest. Hetzelfde geldt voor onze partners die hun locatie ter beschikking hebben gesteld: De Groene Sluis, Leonardo Hotel en Buurcentra het Forum, Kolkzicht en Meenten & Grienden.

Win-Win-Win situatie
Met het uitnodigen van onze cliënten hebben enkele eenzame ouderen nieuwe contacten kunnen maken met gelijkgestemden. Ook hebben zij de weg naar de buurtcentra gevonden. Naast alle verwennerij is kunnen wij ook spreken van een win-win-win situatie!

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering