Wonderfoons voor Woonzorg Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Oude draaischijftelefoons die een nieuw leven krijgen ruim in de 21e eeuw, het is mogelijk en speciaal bedacht voor mensen met dementie. Woonzorg Flevoland heeft tien exemplaren cadeau gekregen van het Mechanisch Erfgoed Museum. 

Onder de cijfers op de draaischijf kan favoriete muziek worden geplaatst, waarmee mensen met dementie even terug kunnen in de tijd, naar de liedjes van ‘toen’. Deze mini-jukebox staat inmiddels bekend als Wonderfoon en draagt bij aan rust, plezier en herkenning. De tien telefoons zijn aangeboden door Dop Huisman en Herman Vreeman van het Mechanisch Erfgoed Museum (MEC) uit Dronten. Zij kwamen langs in een prachtige Opel uit 1957 om de Wonderfoons te overhandigen aan dhr. Baade, Hanzeborg bewoner en een groots auto- en muziekliefhebber. Een vrijwilliger en ICT-er van Woonzorg Flevoland bouwen de telefoons om zodat deze verdeeld kunnen worden over de verpleeghuislocaties.

Veel dagelijkse handelingen lukken niet meer door dementie, maar een draaischijf telefoon weten veel mensen nog prima te bedienen. De Nijmeegse uitvinder Leo Williams speelde hier naar aanleiding van een persoonlijke situatie op in en bedacht de Wonderfoon speciaal voor deze doelgroep. De omgebouwde telefoons duiken op steeds meer plekken op, met name in de zorg.

Wij danken het MEC voor hun gift!

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering