Sfeerimpressie ‘Wonen met nabijheid’ in Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

De kenmerkende woonzorglocatie Hanzeborg in het centrum van Lelystad, is in het najaar van 2023 uitgebreid met 41 studio’s. In de opvallende witte aanbouw huist het bijzondere zorgconcept ‘wonen met nabijheid’, speciaal voor mensen met dementie. Wij geven graag een sfeerimpressie.

Als thuis wonen niet langer gaat, bent u welkom in Hanzeborg. Voor mensen met dementie is hier een prettige woonomgeving met goede zorg. Met de betrokkenheid van familie, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers, kunnen bewoners hier rekenen op warme zorg en begeleiding. De vijf belevingsgerichte huiskamers zijn qua interieur, sfeer, activiteiten en zorg afgestemd op persoonlijke behoeften en de verschillende fases en emoties bij dementie.  

Huiskamer De Papegaai

De bewoners van huiskamer De Papegaai hebben hulp nodig om structuur te brengen in hun dag en om hun sociale contacten op een goede manier te onderhouden. In deze huiskamer is altijd iets te beleven. Alleen of samen met anderen. Bewoners vinden het leuk om samen met anderen een spelletje te spelen of buitenhuis iets te ondernemen. De mensen worden uitgenodigd om actief te blijven. De huiskamer is ingericht met actieve zitmeubels. De kleuren zijn prikkelend en stimulerend. 

Huiskamer De Kerkuil

De bewoners van huiskamer De Kerkuil hebben hulp nodig bij het vinden van een juiste balans. Genoeg structuur helpt bij het vinden van een goede balans en voorkomt sociaal isolement. In De Kerkuil ligt de focus op structuur, activiteiten in kleine groepjes, minder prikkels en genoeg rust. Vaste dagelijkse bezigheden geven houvast. Door vertrouwde spullen uit ‘grootmoederstijd’ en rustige kleuren zorgt deze huiskamer voor overzicht. 

Huiskamer De Goudvink

De bewoners van huiskamer De Goudvink hebben behoefte aan veiligheid en rust. Om angst en onzekerheid tegen te gaan, wordt hier geen druk op bewoners gelegd om iets ‘te moeten’. In deze huiskamer moet niets, maar bewegen we mee met wat de bewoner aangeeft. Ze kunnen zelf kiezen hoe ze de dag willen doorbrengen. De Goudvink is huiselijk ingericht. Sfeervol met gezellige kleine hoekjes. 

Huiskamer Het Winterkoninkje

De bewoners van huiskamer Het Winterkoninkje trekt zich terug in zijn eigen wereld. Ze hebben behoefte aan beschutting en veiligheid. Deze huiskamer brengt zachtheid, zorg, bescherming en er zijn geen prikkels. Bewoners voelen zich hier geborgen. Met de rustige en zachte omgeving zonder prikkels voelt de huiskamer als een warme beschermende jas. De ruimte straalt warmte uit, met zacht licht en rustgevende kleuren.

Huiskamer Het Roodborstje

Bewoners van huiskamer Het Roodborstje verdragen moeilijk prikkels en kunnen last hebben van onrust en angst. Ze leven vooral teruggetrokken in hun eigen wereld. Huiskamer Het Roodborstje is gericht op het voorkomen van onrust en angst. Structuur, weinig prikkels en duidelijkheid helpen bij het beperken van stemmingswisselingen. De ovale huiskamer heeft eenpersoonshoekjes waar bewoners zich kunnen terugtrekken. Een rustige en prikkelarme ruimte. 

Meer weten over wonen met nabijheid?

Op deze pagina vindt u meer informatie over deze bijzondere woonomgeving in woonzorglocatie Hanzeborg.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering