Als thuis wonen niet langer gaat, bent u welkom in woonzorglocatie Hanzeborg. Voor mensen met dementie is hier een prettige woonomgeving met goede zorg. We sluiten aan bij de beleving en behoeften van iedere bewoner. Met kwalitatief goede zorg dragen wij bij aan de kwaliteit van leven van bewoners. Een veilig thuis waarbij uzelf eigen regie heeft. Dat is wonen met nabijheid. 

Uw welbevinden staat centraal

Het welbevinden van mensen die bij ons wonen, staat centraal. Daarom werkt Woonzorg Flevoland belevingsgericht. Wij sluiten ons aan bij u. Bij wie u bent, bij wat u beweegt en bij wat voor u waardevol is. Welbevinden, door het wonen in een prettige huiselijke omgeving en het beleven van mooie dagen met voor u betekenisvolle bezigheden en activiteiten. Vanzelfsprekend kunt u rekenen op de goede zorg van professionele zorgmedewerkers.  

Iedere bewoner heeft een eigen studio en kan gebruik maken van de 5 belevingsgerichte huiskamers. De huiskamers hebben elk een eigen leefsfeer. Met de belevingsgerichte huiskamers sluiten we zo goed mogelijk aan bij de beleving en behoeften van iedere bewoner. Iedere dag opnieuw. We noemen dit wonen met nabijheid. De bewoner heeft vrijheid, en zorg en begeleiding zijn nabij.  

Vrijheid en veiligheid

Woonzorg Flevoland is een open zorginstelling waar kwaliteit van leven en eigen regie voorop staan. Om vrijheid en veiligheid tegelijkertijd te waarborgen, zijn er leefcirkels georganiseerd via zorgtechnologie. Dit zijn gebieden binnen de woonzorglocatie waarin bewoners op een veilige manier kunnen bewegen en (be)leven. Deze ruimte is voor iedereen anders en passend bij de fase van dementie.  

Oog voor wie u bent

Bij Woonzorg Flevoland zorgen we belevingsgericht. Dit betekent dat we ons laten leiden door wat u beleeft. Ieder mens is gevormd door zijn of haar geschiedenis, interesses, normen en waarden, lichamelijk welbevinden of sociale omgeving. Wij hebben oog voor wie u bent. Door niet alleen naar het heden, maar ook naar uw persoonlijke geschiedenis te kijken. Dit helpt om u beter te begrijpen en ons aanbod van zorg aan te passen op wat u wil en nodig heeft.

Belevingsgerichte huiskamers

In het hart van het gebouw liggen 5 belevingsgerichte huiskamers. Elk met een eigen leefsfeer. Bewoners kunnen gebruik maken van de huiskamer die op dat moment bij hen past.

Huiskamer De Papegaai

De bewoners van huiskamer De Papegaai hebben hulp nodig om structuur te brengen in hun dag en om hun sociale contacten op een goede manier te onderhouden. In deze huiskamer is altijd iets te beleven. Alleen of samen met anderen. Bewoners vinden het leuk om samen met anderen een spelletje te spelen of buitenhuis iets te ondernemen. De mensen worden uitgenodigd om actief te blijven. De huiskamer is ingericht met actieve zitmeubels. De kleuren zijn prikkelend en stimulerend. 

Huiskamer De Kerkuil

De bewoners van huiskamer De Kerkuil hebben hulp nodig bij het vinden van een juiste balans. Genoeg structuur helpt bij het vinden van een goede balans en voorkomt sociaal isolement. In De Kerkuil ligt de focus op structuur, activiteiten in kleine groepjes, minder prikkels en genoeg rust. Vaste dagelijkse bezigheden geven houvast. Door vertrouwde spullen uit ‘grootmoederstijd’ en rustige kleuren zorgt deze huiskamer voor overzicht. 

Huiskamer De Goudvink

De bewoners van huiskamer De Goudvink hebben behoefte aan veiligheid en rust. Om angst en onzekerheid tegen te gaan, wordt hier geen druk op bewoners gelegd om iets ‘te moeten’. In deze huiskamer moet niets, maar bewegen we mee met wat de bewoner aangeeft. Ze kunnen zelf kiezen hoe ze de dag willen doorbrengen. De Goudvink is huiselijk ingericht. Sfeervol met gezellige kleine hoekjes. 

Huiskamer Het Winterkoninkje

De bewoners van huiskamer Het Winterkoninkje trekt zich terug in zijn eigen wereld. Ze hebben behoefte aan beschutting en veiligheid. Deze huiskamer brengt zachtheid, zorg, bescherming en er zijn geen prikkels. Bewoners voelen zich hier geborgen. Met de rustige en zachte omgeving zonder prikkels voelt de huiskamer als een warme beschermende jas. De ruimte straalt warmte uit, met zacht licht en rustgevende kleuren.

Huiskamer Het Roodborstje

Bewoners van huiskamer Het Roodborstje verdragen moeilijk prikkels en kunnen last hebben van onrust en angst. Ze leven vooral teruggetrokken in hun eigen wereld. Huiskamer Het Roodborstje is gericht op het voorkomen van onrust en angst. Structuur, weinig prikkels en duidelijkheid helpen bij het beperken van stemmingswisselingen. De ovale huiskamer heeft eenpersoonshoekjes waar bewoners zich kunnen terugtrekken. Een rustige en prikkelarme ruimte. 

Een dag uit het leven  

Uitgangspunt voor onze manier van zorgen en ondersteunen is aansluiten bij uw beleving. Zowel in de dagindeling, bezigheden, activiteiten en zorg. Lees hieronder een dag uit het leven van mevrouw Kok, bewoonster van De Kerkuil.

Tijdlijn De Kerkuil

Studio’s en faciliteiten

Uw nieuwe huis 

De 41 studio’s bevinden zich op de begane grond en op de eerste verdieping. De studio’s op de begane grond hebben direct toegang tot de tuin. De grootte van een studio bedraagt ongeveer 30 vierkante meter. Iedere studio heeft een eigen badkamer. 
De studio’s zijn voorzien van een kledingkast en een hoog/laag-bed. De kast en het bed hebben geen vaste plek. U kunt de studio naar eigen inzicht en met uw eigen meubels inrichten. Bijvoorbeeld met een zithoek of het gezellig maken met uw eigen spulletjes, herinneringen en foto’s.
Ook zijn hulpmiddelen aanwezig, zoals een tillift. Bij de voordeur van iedere studio hangt een unieke deurlamp. Bij de voordeur kunt u een eigen voorwerp plaatsen. 

Wat is er te doen? 

Er is voor iedereen vermaak of juist rust te vinden in de huiskamers en daarbuiten. De volgende plekken zijn te vinden op de speciale afdeling in woonzorglocatie Hanzeborg: 

Café
Het café op de begane grond nodigt uit om een gezellig drankje te doen met familie en medebewoners. Een leuke ontmoetingsplek, waar de caféstoelen en de toogkast het bruine kroeggevoel compleet maken.   

Muziekkamer
De muziekkamer op de eerste verdieping is een heerlijke plek om muziek te maken, te dansen of in alle rust naar muziek te luisteren. Met kleurrijke en tastbare wandtapijten en een paar heerlijke luie stoelen. Om echt even te genieten.  

Stiltekamer
Op de begane grond is een stiltekamer. Een plek waar familie en andere bezoekers terecht kunnen ingeval van overlijden van hun dierbare. Ook een plek waar zorgmedewerkers zich even terug te trekken. Een stilteplek waar u ruimte hebt om alleen te zijn of een arm om elkaar te slaan.   

Binnenplaatsen
Op de begane grond bevinden zich twee binnenplaatsen die doen denken aan buitenruimtes. Het daglicht stroomt van boven binnen door het grote dakraam. Vanaf de balustrade is goed zicht op de pleintjes waar vaak iets te beleven is.  

Dakterras
Vanuit de huiskamers kunnen bewoners buiten een luchtje scheppen op het dakterras. Hier heeft u prachtig zicht over Lelystad. Of kunt u de planten verzorgen die in vrolijke potten op het terras staan.  

Tuin
Vanuit de studio of via de huiskamers kunnen bewoners de tuin inlopen. Het waaierende pad nodigt uit voor een ommetje in de buitenlucht. Het hekwerk is doorzichtig en wisselt met een beukenhaag. Houten bankjes nodigen uit om even te gaan zitten en te genieten. 

Natuurlijke verlichting

Bij mensen met dementie gaat het zicht achteruit. Daarom is contrast en meer licht nodig om beter te kunnen zien. Met de ‘natuurlijke verlichting’ wordt het daglicht nagebootst en het contrast versterkt. Dit helpt bij een beter dag- en nachtritme. Overdag zijn de bewoners meer wakker en actiever.

Uw betrokkenheid is belangrijk

Uw familie en andere mantelzorgers zijn in de zorg ontzettend belangrijk. Dat blijft zo wanneer u bij ons komt wonen. Uw naaste kent u immers het beste, weet wat belangrijk en betekenisvol is in uw leven. Woonzorg Flevoland streeft naar een optimaal samenspel tussen bewoner, mantelzorgers en zorgmedewerkers. Samen zorgen we voor mensen. Op basis van gelijkwaardigheid en oog voor wat uw naaste voor uzelf en andere bewoners kunt betekenen. Dit bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek.

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering