Woonzorg Flevoland behaalt certificering ontruimingsinstallatie

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland heeft voor de locaties Hanzeborg, De Uiterton en de Bolder certificering op (stille) ontruimingsinstallatie behaald en voldoet daarmee aan de veiligheidseisen die de omgevingsdienst van de gemeente en de brandweer stelt. Het behalen van de certificaten is het sluitstuk van een meerjarig traject tot verbetering van het algehele ICT netwerk en de ontruimingsinstallatie in het bijzonder.

Met de keuze voor een oplossing die past bij het heden én de toekomst, loopt Woonzorg Flevoland voorop in Nederland; slechts een klein aantal instellingen hebben een vergelijkbare inrichting. De gangbare technische oplossingen bij zorgorganisaties dateren vaak nog uit de jaren 80 van de vorige eeuw.

Ondanks de eerder doorgevoerde verbeteringen in de bestaande ICT omgeving, bleek de certificering van de ontruimingsinstallatie toch een uitdaging. Extra aanpassingen in het netwerk en aanvullende afspraken met de leveranciers bleken nodig, waardoor het gehele traject uiteindelijk twee jaar heeft geduurd.

De nieuwe ontruimingsinstallatie maakt gebruik van de glasvezelverbindingen, de wifi en de netwerkkabels op de locaties. De dect toestellen en het aparte pieper (pager)systeem is vervangen door smartphones. Voor extra controle zijn alle verbindingen dubbel uitgevoerd en wordt het gehele systeem actief gemonitord. Zodra er iets niet goed werkt, komt een melding binnen bij het controlecentrum van Voclarion, de leverancier. Er wordt gelijk actie ondernomen om verstoringen zo kort mogelijk en vooral binnen de afgesproken tijden op te lossen.

De her-certificering van de ontruimingsinstallatie vindt jaarlijks plaats.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8