Woonzorg Flevoland biedt inwoners Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Door deel te nemen aan het Lelystadse Werkleerbedrijf voor de zorg, waar op maandag 8 juli het startsein voor is gegeven, biedt Woonzorg Flevoland inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats.

Het Werkleerbedrijf voor de zorg is een samenwerkingsverband tussen Werkbedrijf Lelystad, ROC Flevoland, Woonzorg Flevoland, Coloriet, Triade Vitree en Calibris Advies. Het verband zorgt ervoor dat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats krijgen, met na een jaar een baan in de zorg. Door hieraan mee te werken neemt Woonzorg Flevoland maatschappelijke verantwoordelijkheid, door inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats te bieden. Daarnaast levert dit initiatief een bijdrage aan een oplossing voor het oplopende tekort aan zorgmedewerkers.

Kans op diploma

Vijfentwintig deelnemers krijgen via het Werkleerbedrijf voor de zorg een kans om in twee jaar een diploma binnen de zorg te halen. Het eerste jaar lopen zij stage in de wijk, via het ROC Flevoland. Hierbij helpen de deelnemers wijkbewoners (ouderen, zieken en jonge gezinnen) met allerlei klusjes in en om het huis. Hierbij gaat het om structurele, informele hulp, waarvoor geen thuiszorg of ondersteuning mogelijk is. Dit ontlast mantelzorgers en biedt extra ondersteuning voor vrijwilligers. De activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit samen boodschappen doen, een kopje koffie drinken en begeleiden naar activiteiten in de wijk. Dit geeft mensen de mogelijkheid om prettiger en zelfstandiger thuis te blijven wonen en dringt eenzaamheid in de wijk terug. Na dit eerste jaar komen de deelnemers in dienst van de zorgorganisatie, waar zij verder de opleiding afronden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

John Bos, bestuurder van Woonzorg Flevoland, is erg verheugd over de mogelijkheden die het nieuwe samenwerkingsverband met zich meebrengt. “Werken in de zorg is een prachtig beroep, en wij laten mensen met affiniteit voor de zorg graag kennis maken met dit werkveld. Wij bieden inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt daarom graag een kans op een baan via dit traject. Daarnaast is dit voor ons als organisatie een mooie manier om nieuwe medewerkers te verwelkomen, die wij via onze eigen visie kunnen opleiden.”

Op de foto van links naar rechts, van boven naar beneden:

Frank Braaksma (Calibris Advies), Onno Vermooten (Werkbedrijf Lelystad), Ben Vermeer (MBO College), Aukje Reinders (bestuurder Coloriet), John Bos (Woonzorg Flevoland), Afien Spreen (Triade Vitree).

Ondertekening_overeenkomst_Wijkleerbedrijf_lelystad_werken_in_de_zorg_zonder_diploma_wijkverpleging_woonzorg_flevoland_zorginstelling

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering