Woonzorg Flevoland doet mee met de kookwedstrijd!

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

We doen mee aan de kookwedstrijd ‘Beste menu van de zorg’ 2018!

Ook dit jaar organiseert Distrivers dé kookwedstrijd van de zorg. Net als in 2017 worden de voorrondes gehouden in de instelling van het keukenteam. Dit betekent dat de reguliere warme maaltijd van de dag wordt vervangen door het ingezonden driegangenmenu. Acht teams, waaronder Woonzorg Flevoland locatie Hanzeborg, bereiden in een thuiswedstrijd het ingezonden driegangenmenu voor eigen cliënten. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale.

Na een uitgebreide selectieprocedure, waarin de gerechten zijn beoordeeld op basis van originaliteit, gerechten die passen bij de doelgroep, toepasbaarheid in de zorg, kostprijs en voedingswaarden, zijn de deelnemers geselecteerd. Het keukenteam van Rivas Zorggroep verdedigt dit jaar de titel van 2017. Ook zijn er dit jaar wederom een aantal debutanten die meedoen. De deelnemende teams zijn:

Amsta – De Poort in Amsterdam
Amstelring – ZorgHerberg Oostpoort in Amsterdam
Evean – Acht Staten in Wormerveer
Flevoziekenhuis in Almere
Frankelandgroep – Frankenland in Schiedam
Rivas Zorggroep – Bannehof in Gorinchem
Woonzorg Flevoland – Hanzeborg in Lelystad

Met deze jaarlijkse kookwedstrijd ‘het Beste Menu van de Zorg’ laat Distrivers zien dat kwalitatieve maaltijden met een beperkt budget in de zorg dagelijks haalbaar zijn.

Gedurende de maanden september, oktober en november vindt er elke week een voorronde plaats. In de voorrondes krijgen de teams van de jury, op basis van een aantal aspecten, punten toegekend. De jury proeft en beoordeelt één regulier gerecht, één gerecht zonder toegevoegd zout en één met een afwijkende consistentie.

Na de voorrondes zal duidelijk zijn welke drie teams in de finale tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs van €5.000,- en de titel ‘het Beste Menu van de Zorg’ of de geldprijs van € 1.000,- voor het beste dessert.

Het Beste Menu van de Zorg 2018/2019 is een initiatief van Distrivers en wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en Bonduelle.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8