Woonzorg Flevoland en De Kubus rollen zangactiviteiten verder uit en kijken uit naar kerstoptredens!

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Na een muzikale eerste helft van 2022 vol repetities en een geslaagd concert in De Kubus afgelopen juli, zijn de zangactiviteiten bij Woonzorg Flevoland afgelopen maanden voortgezet. Het zomerse repertoire is omgetoverd tot een feestelijke kersteditie, waarmee bewoners van Hanzeborg en De Uiterton in de week van 19 december optreden voor hun naasten.

Wekelijks zingen

Sinds september 2021 zijn de repetities niet meer weg te denken uit het activiteitenaanbod van Woonzorg Flevoland. Iedere woensdag zorgt orkestleider Gerard Poot van Kunst- en Cultuurcentrum de Kubus voor een gezellig samenzijn in Hanzeborg waarin wordt toegewerkt naar een muzikaal eindoptreden. Bewoners van De Uiterton doen sinds dit najaar ook mee onder leiding van dirigent Rohan Poldervaart.

Samen tegen eenzaamheid

Veel ouderen kunnen te maken krijgen met gevoelens van eenzaamheid. Vanuit een eerdere inventarisatie binnen Hanzeborg en De Uiterton bleek dat bewoners een duidelijke voorkeur hadden voor muzikale activiteiten. Samen plezier maken en muzikaal geprikkeld worden, kan bijdragen aan een gezonder mentaal welbevinden. Daarom sloegen De Kubus en Woonzorg Flevoland de handen ineen.

De samenwerking is mede tot stand gekomen door Kunstlink Flevoland. Zij kregen de opdracht van de provincie om iedereen die in Flevoland kunst maakt, beoefent of organiseert, te verbinden. Het Fonds voor Cultuurparticipatie werd ook enthousiast en kende de subsidie toe om het tweejarig project op te zetten.

Betrokken jongeren en vrijwilligers

Enthousiasten jongeren van Challenge Up (Welzijn Lelystad) en praktijkschool De Steiger zijn betrokken bij het muzikale project. Zij brengen de bewoners van hun woning naar de repetitiezaal, zorgen voor een drankje en houden muziekteksten vast wanneer nodig. Leerlingen van basisschool de Kring hebben daarnaast een muzikaal aandeel tijdens het optreden. Naast deze betrokken helpers zijn de vaste vrijwilligers van Woonzorg Flevoland ook actief rondom de repetities en de optredens.

Optredens

De bewoners van Hanzeborg en De Uiterton voeren in de week van 19 december een kerstconcert uit op hun eigen locaties, speciaal voor familie en andere naasten. In juli 2023 volgt een eindconcert in de Kubus ter afsluiting van het project ‘Muziek in de Polder’. Al zal het samen muziek maken daarna hoogstwaarschijnlijk voortgezet worden!

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering