Woonzorg Flevoland genomineerd voor Participatie Flevopenning

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Mooi nieuws! Woonzorg Flevoland is genomineerd voor de Participatie Flevopenning. Een prijs voor organisaties die investeren in werkmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bestuurder John Bos ontving persoonlijk felicitaties van wethouder Messelink van gemeente Lelystad.

De Participatie Flevopenning erkent en beloont het creëren van kansen en mogelijkheden voor mensen die om verschillende redenen uitdaging ervaren in het vinden, behouden of uitvoeren van regulier werk. Woonzorg Flevoland is genomineerd vanwege haar voortdurende inspanningen om samenwerking en participatie te bevorderen.

Benutten van potentieel

Afstand tot de arbeidsmarkt kent vele oorzaken; een taalbarrière, lichamelijke beperking, chronische ziekte, leer- en ontwikkelingsachterstand, klachten door een burn-out, letsel na een ongeval. Situaties waarbij er (individuele) randvoorwaarden nodig zijn om goed, veilig en prettig te kunnen werken. Woonzorg Flevoland begrijpt dit en erkent de waarde van collega’s die naar eigen vermogen kunnen bijdragen aan de zorgverlening. Het doorbreken van beperkingen en benutten van potentieel is vanzelfsprekend in haar werkgeverschap:

“Het gaat niet om wie je bent of welke uitdagingen je hebt, maar om je motivatie, enthousiasme en vaardigheden die bij kunnen dragen aan onze missie en visie. Woonzorg Flevoland kijkt verder, naar wat wij voor iemand kunnen betekenen en diegene voor ons. We steken tijd en aandacht in werkbegeleiding en creëren een veilige omgeving waarin je stappen kunt maken, ongeacht wie je bent”, aldus bestuurder John Bos.

Ambassadeur  

We zijn trots op de nominatie en willen tegelijkertijd benadrukken dat het normaal voelt om mogelijkheden te zien voor iedereen. We zijn graag ambassadeur voor een inclusieve arbeidsmarkt en zien het als een verantwoordelijkheid naar de samenleving om zoveel mogelijk mensen “mee te laten doen”. Bij Woonzorg Flevoland kijken we naar de match met de persoon.

Zo zorgen de nauwe samenwerkingen met het UWV, Werkbedrijf Lelystad en Het Lelystad Akkoord voor kansen. Voor mensen die elders zijn uitgevallen, bescherming nodig hebben en vanuit re-integratietrajecten kunnen toewerken naar een gediplomeerde functie in de zorgsector. Daarnaast worden er mogelijkheden gecreëerd voor werkzoekenden met diverse uitdagingen. Bijvoorbeeld wanneer iemand weer wil opbouwen na een heftige levenservaring of sollicitanten die door hogere leeftijd moeite hebben met het vinden van een baan. Woonzorg Flevoland vindt het belangrijk verder te kijken naar wat wel mogelijk is en naar vaardigheden die een team kunnen aanvullen.

Ook investeren we in de ontwikkeling van studenten uit Indonesië. Zij krijgen werkbegeleiding, welzijns- en taaltrainingen en ondersteuning bij het proces rondom huisvesting en verblijfsvergunning. “Want we zijn met hen het avontuur aangegaan”.

Beste leerbedrijf

In 2023 werd Woonzorg Flevoland verkozen tot beste leerbedrijf in Lelystad. Naast aandacht voor inclusiviteit, stimuleren we alle medewerkers structureel op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Door onder andere te investeren in scholingsmogelijkheden en hulpaanbod op het gebied van vitaliteit en gezondheid.

Uitreiking Flevopenning

Op 7 juni 2024 maakt de jury Bestuur Regionaal Werkbedrijf de winnaar bekend tijdens het Flevopenninggala in Zeewolde. De prijs Participatie Flevopenning wordt uitgereikt door prinses Laurentien van Oranje. Andere genomineerden zijn Rataplan, Staatsbosbeheer, Prinses Beatrixschool Urk, Key2Finance uit Almere en InGroen Projecten uit Emmeloord.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering