Woonzorg Flevoland heeft beste praktijkopleider van de provincie

Direct
contact
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland heeft beste praktijkopleider van de provincie

Vandaag, 14 augustus, maakte het SBB bekend dat Christien Veenstra, praktijkopleider bij Woonzorg Flevoland, verkozen is tot beste praktijkopleider van de provincie Flevoland in de sector Zorg, Welzijn en Sport.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf, waaronder Woonzorg Flevoland. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Top praktijkopleider

Christien leidt al vele jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Tiny van der Pijl, adviseur praktijkleren bij SBB overhandigde Christien de oorkonde, een bos bloemen en een taart voor haar prestatie. Tiny: “We kunnen wel zeggen dat Christien een top praktijkopleider is. Ze is bevlogen en zet zich in om alle doelgroepen binnen te halen om verder komen in de maatschappij. Het maatschappelijk belang is hierbij van grote waarde. Daar zijn we jou dankbaar voor.” Christien is blij verrast met de prijs: “Dat mensen van buiten de organisatie mij hebben genomineerd als beste praktijkopleider vind ik bijzonder!”

Aandacht voor leerbedrijven en praktijkopleiders

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de ‘Dag van het mbo’. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB samen aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

beste praktijkopleider

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8