Woonzorg Flevoland hijst regenboogvlag met wethouder Messelink-Dijkstra

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

“Ieder mens is uniek. Je moet kunnen zijn wie je bent, doen wat je doet. Als het je blij maakt is het goed.” Met die woorden hees directeur Behandeldienst Erwin van der Leeden, op woensdag 11 oktober, de regenboogvlag bij woonzorglocatie Hanzeborg. Erwin deed dit samen met wethouder Messelink-Dijkstra en een afvaardiging van Bureau Gelijke Behandeling. 

Normaal gesproken hijsen we elk jaar de vlag bij een organisatie die voor het eerst mee doet. Dit jaar wilden we graag een organisatie in het zonnetje zetten die al vanaf het begin de vlag hijst,” vertelt Teunis Ruiten, van Bureau Gelijke Behandeling. “Woonzorg Flevoland vlagt al vijf jaar. Daarnaast heeft de organisatie het thema seksuele diversiteit dit jaar ook op de agenda gezet in de week van de Lentekriebels, door ons uit te nodigen om te komen spreken over dit onderwerp. We prijzen Woonzorg Flevoland dat zij aandacht hebben voor dit thema. 

Een huis waar iedereen zich veilig voelt

Onder toeziend oog van cliënten en zorgmedewerkers werd de vlag bij woonzorglocatie Hanzeborg gehezen. “Wij bieden als Woonzorg Flevoland een thuis waar iedereen veilig moet zijn, een sfeer van respect en verdraagzaamheid. Door dit enkel te zeggen is dit niet gerealiseerd,” vertelde Erwin. Oudere LHBTI+-personen ervaren vaak unieke uitdagingen met betrekking tot het ouder worden. Bijvoorbeeld sociaal isolement en een gebrek aan begrip van hun leeftijdsgenoten, blijkt uit onderzoek van Movisie 

“Je mag zijn wie je bent”

Wethouder Messlink-Dijkstra lichtte het belang van het hijsen van de regenboogvlag toe. “Het maakt niet uit wie je bent, nooit moet er meteen een oordeel over je klaarstaan. Met het hijsen van deze vlag geven we vandaag, niet alleen bij Hanzeborg, maar overal aandacht aan het feit dat je mag zijn wie je bent.” 

Voor wie we zorgen en de mensen die zorgen

Erwin: Twintig procent van de LHBT-ouderen is bang voor negatieve reacties van medebewoners en zorgcollega’s. Dertig procent zwijgt over zijn geaardheid, blijkt uit onderzoek van het Ouderenfonds. Vandaag hijsen we opnieuw de LHBTI+-vlag, een kleurrijk symbool voor diversiteit, om dit te vieren, met als doel om dit vanzelfsprekend te laten zijn. Zowel voor de mensen voor wie wij zorgen én de mensen die zorgen.” 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering