Woonzorg Flevoland neemt deel aan derde editie WijkLeerBedrijf Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland neemt in Lelystad opnieuw deel aan het WijkLeerBedrijf. Hiermee stellen wij onze deuren open voor inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deelnemers krijgen een passende opleidings- en werkervaringsplaats, met uitzicht op een baan in de zorg.

Het WijkLeerbedrijf is een samenwerkingsverband van deze organisaties. Het doel is enerzijds mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats te bieden, richting een baan in de zorg of dienstverlening. Anderzijds kunnen (wijk)bewoners vanuit het WijkLeerbedrijf extra ondersteuning ontvangen, omdat zij onvoldoende steun kunnen krijgen vanuit hun eigen netwerk of om hun mantelzorgers te ontlasten. Sinds de start in september 2019 hebben twintig inwoners via het WijkLeerbedrijf een betaalde baan gevonden in de zorg.

Werken in de zorg is prachtig
De eerste twee edities waren voor Woonzorg Flevoland erg succesvol. Daarom werd onlangs het convenant voor de derde editie getekend door bestuurder John Bos. “Werken in de zorg is een prachtig beroep, en wij laten mensen met affiniteit voor de zorg graag kennis maken met dit werkveld. Wij bieden inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt daarom graag een kans op een baan via dit traject. Daarnaast is dit voor ons als organisatie een mooie manier om nieuwe medewerkers te verwelkomen, die wij via onze eigen visie kunnen opleiden.”

“Ik wil ouderen helpen”
Een van de deelnemers van de eerste editie van het WijkLeerBedrijf bij Woonzorg Flevoland is de 40-jarige Tsegazeab. Hij kwam een aantal jaar geleden uit Eritrea naar Nederland. Tijdens het traject van het WijkLeerBedrijf ondersteunde hij verschillende afdelingen binnen Woonzorg Flevoland. Ook volgde hij de opleiding tot helpende niveau 2. Werken in de ouderenzorg geeft hem een goed gevoel. “Als kinderen honger hebben, huilen ze. Maar mensen met dementie vergeten. Sommigen zitten alleen maar en praten niet. Zij geven niet aan of ze honger of dorst hebben. Ik wil hen helpen.”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering