Woonzorg Flevoland neemt deel medewerkers en cliënten Roebia Zorg in Almere over

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland neemt medio februari 2020 een groot deel van de thuiszorgmedewerkers in Almere over van het failliet verklaarde Roebia Zorg. De curator is overtuigd van de kwaliteit van zorg en het goede werkgeverschap van Woonzorg Flevoland en heeft veel vertrouwen in deze overdracht. 

Woonzorg Flevoland is blij met deze kans om haar Thuiszorg in Almere verder uit te breiden. ‘Woonzorg Flevoland voelt zich verbonden met het Almeerse zorglandschap en daarmee verantwoordelijk voor de zorg voor Almeerse cliënten van Roebia Zorg die door het faillissement tussen de wal en het schip dreigden te raken. Ook draagt het overnemen van de medewerkers en cliënten van Roebia Zorg bij aan onze wens om de thuiszorg in Almere verder te ontwikkelen. Deze groei biedt ons kansen om nieuwe thuiszorgdiensten te ontwikkelen die mensen helpen om langer met goede zorg en ondersteuning thuis te kunnen blijven wonen’, aldus John Bos, Raad van Bestuur van Woonzorg Flevoland. ‘Daarnaast willen wij de cliënten en medewerkers van Roebia Zorg graag een goed onderdak bieden.’

Woonzorg Flevoland wil zo veel mogelijk de bestaande contacten tussen cliënten en medewerkers in stand houden. De cliënten en medewerkers zijn echter wel vrij om een andere thuiszorgaanbieder te kiezen. De curator begeleidt dit proces.Voor cliënten en medewerkers heeft de overgang weinig gevolgen, aangezien de zorg voor cliënten en de rechtspositie van medewerkers gegarandeerd blijft.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8