Woonzorg Flevoland neemt deel zorg cliënten Nusantara in Almere over

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland biedt in Almere de helpende hand, aan cliënten die huishoudelijke ondersteuning ontvingen en deelnamen aan de dagbesteding van zorgorganisatie Nusantara. Nu Nusantara met dit deel van hun zorgaanbod in Almere stopt, heeft Woonzorg Flevoland aangeboden de zorg voor deze cliënten over te nemen. Bijna alle cliënten, en ook medewerkers, stappen over naar Woonzorg Flevoland.

Op het moment dat zorginstelling Nusantara besloot te stoppen met het aanbod van huishoudelijke ondersteuning en dagbesteding voor mensen met (beginnende) dementie in Almere, heeft het in samenwerking met Woonzorg Flevoland gekeken naar het bieden van continuïteit van  zorg aan de huidige cliënten. Hierbij hebben cliënten de keuze gekregen om de zorg die zij van Nusantara ontvangen, van Woonzorg Flevoland te krijgen. Op een enkeling na, zijn alle cliënten overgegaan naar Woonzorg Flevoland.

Weinig gevolgen voor cliënten en medewerkers
Een groot voordeel voor de cliënten van Nusantara, is dat ook de voor hun vertrouwde medewerkers een baan bij Woonzorg Flevoland aangeboden hebben gekregen, waardoor de cliënten de zorg van een vertrouwd gezicht blijven ontvangen. Tachtig procent van de medewerkers van de huishoudelijke ondersteuning van Nusantara, heeft een contract bij Woonzorg Flevoland aangenomen. Hierdoor blijft de planning van de ondersteuning voor de cliënten vrijwel ongewijzigd. Bestaande contacten tussen cliënten en medewerkers blijven zoveel mogelijk in stand. De overgang heeft voor cliënten én medewerkers daardoor weinig gevolgen. Voor de cliënten van de dagbesteding geldt dat zij nu dagbesteding krijgen bij de bestaande dagbestedingslocaties van Woonzorg Flevoland, samen met de huidige cliënten.

Groei biedt kansen
Woonzorg Flevoland is blij dat zij voor de cliënten van Nusantara deze continuïteit van zorg kunnen bieden, met de voor hen vertrouwde gezichten. “Daarnaast biedt deze groei ons kansen om mensen te helpen langer met goede zorg en ondersteuning, thuis te blijven wonen’, aldus John Bos, Raad van Bestuur van Woonzorg Flevoland. “Ook zijn wij blij dat we ervoor konden zorgen dat een groot deel van de medewerkers hun baan kon behouden.”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering